Les entitats del sector presenten 38 reptes i 276 mesures a la Taula pel Pacte Nacional sobre la Discapacitat

Consensuats pels diferents grups de treball

reptes mesures reunio pacte nacional persones discapacitat
El president Torra amb representants de les entitats del sector // Foto: Cocarmi

El president del COCARMI, Antonio Guillén, i representants de les diferents federacions que l’integren, van presentar un total de 38 reptes i 276 mesures específiques en l’àmbit de les persones amb discapacitat, a la segona reunió de la Taula pel Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que es va celebrar el passat 9 de gener.

La reunió va comptar amb la presència, entre d’altres personalitats, del president de la Generalitat, Quim Torra i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Precisament el conseller El Homrani va aprofitar la trobada per fer menció al reglament que s’està elaborant per desenvolupar la Llei d’Accessibilitat i que serà un dels més avançats de Catalunya.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per la seva banda, el secretari d’Afers Socials, Francesc Iglesias, va incidir en la transversalitat de les mesures, les quals en una fase posterior “s’han de traslladar a accions concretes. És un document viu”, va dir.

Per part de les entitats del sector, Antonio Guillén va aprofitar la reunió per fer una crida als partits polítics catalans perquè aprovin els pressupostos de la Generalitat, fonamentals per a la sostenibilitat del sector.

BANER_300X250

També van intervindre el vicepresident del COCARMI i delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, per parlar dels reptes i mesures en matèria d’accessibilitat i mobilitat; la vicepresidenta i presidenta de FEPCCAT, Mercè Batlle, per exposar els reptes i mesures del grup de salut i suports orientats a la comunitat, a la presa de decisions i a la vida independent; el vicepresident i president de la Federació ACAPPS, Raimon Jané, per explicar els reptes del grup d’educació, infància i famílies; el president de FECETC, Josep Roset, per presentar els reptes i propostes en matèria d’inserció laboral; i el representant d’ECOM al comitè, Josep Giralt, el qual va exposar les propostes en matèria de sostenibilitat i finançament del sistema.

A més de les propostes i mesures d’aquests grups, es van presentar les relatives a llibertats civils i polítiques, justícia, igualtat i dones, seguretat i protecció. 

La reunió també va servir per planificar un pla de treball pels propers mesos. Així es faran reunions dels diferents grups que presentaran al juliol un document final amb les seves propostes d’actuació. També es va decidir organitzar un cicle de jornades participatives de cada grup de treball durant els mesos de març i abril.

En acabar, el president de la Generalitat, Quim Torra, va qualificar de “transversal, coral i transparent” el Pacte i expressà la seva confiança que aquest tingui l’encert d’aconseguir “que la societat canviï la seva mirada sobre la discapacitat”.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*