La UE aprova la nova llei d’accessibilitat per facilitar l’accés als béns i serveis de les persones amb discapacitat

Els estats membres tindran 3 anys per adaptar les seves normatives

parlament europeu llei accessibilitat béns serveis
El Parlament Europeu ha donat un pas important en accessibilitat universal // Foto: Arxiu

El Parlament Europeu va aprovar la setmana passada, amb 613 vots a favor, 23 en contra i 36 abstencions, la nova llei europea d’accessibilitat. El seu objectiu és millorar la vida quotidiana de les persones amb discapacitat i la gent gran, i fomentar la innovació empresarial per a una major accessibilitat de tot tipus de béns i serveis.

La norma, ja acordada de manera informal amb el Consell el passat mes de novembre, estableix els requisits per fer més accessibles alguns béns i serveis com: caixers automàtics, màquines expenedores de bitllets i màquines de facturació; ordinadors i sistemes operatius; telèfons mòbils, tauletes i televisions; serveis bancaris de consum llibres digitals i els programes associats; comerç electrònic; serveis de transport aeri, ferroviari, marítim i per carretera, inclosa la informació en temps real.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El text es limita a indicar els béns i serveis que han de ser més accessibles, encara que sense imposar solucions tècniques detallades, el que dóna marge a la innovació. Les microempreses quedaran exemptes d’algunes obligacions.

D’altra banda, el Parlament insisteix en la importància de fer més més accessibles les instal·lacions en què s’ofereixen els serveis, per exemple, pel que fa a rampes, portes, banys públics i escales. Per tal de fer que l’entorn construït sigui cada vegada més accessible per a les persones amb discapacitat, s’insta els Estats membres a estandarditzar les seves exigències en aquest àmbit.

BANER_300X250

La proposta de directiva entrarà en vigor una vegada que hagi estat aprovat formalment pel Consell de Ministres i publicada al Diari Oficial de la Unió. Els estats membres tindran tres anys per adaptar la seva legislació nacional, i sis anys per aplicar els canvis, tot i que es contemplen períodes transitoris per a casos especials.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*