El blau de cabra Muntanyola d’AMPANS es reconegut novament com un dels millors formatges del món

Ha estat premiat al World Cheese Awards celebrat a Noruega

blau cabra muntanyola millors formatges del món
Bodegó dels formatges Muntanyola elaborats a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola // Foto: AMPANS

Els formatges Muntanyola, que AMPANS elabora a la finca Urpina, han estat premiats de nou al certamen internacional World Cheese Awards que s’ha celebrat enguany a la ciutat noruega de Bergen.

Els formatges Muntanyola han obtingut una medalla de plata pel Blau de Cabra i una de bronze pels formatges Sant Roc i Garrotxa, un ecològic de pasta tova de vaca i un formatge curat de cabra.

BANER_300X250

No és la primera vegada que els formatges Muntanyola són reconeguts als World Cheese Awards, ja van obtenir medalles en 4 edicions anteriors; i el blau de cabra és el més premiat de tots.

Els World Cheese Awards són un punt de trobada de fabricants, minoristes, experts gastronòmics i amants del formatge. Aquest any han competit més de 3.500 formatges de tot el món, que han estat avaluats per un total de 250 jutges procedents de 29 països diferents.

Per determinar quins són els formatges premiats, els experts del jurat analitzen aspectes com la crosta, el cos del formatge, el color, la textura, la consistència i, sobretot, el gust.

Formatges Muntanyola elabora formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on AMPANS hi desenvolupa un projecte agrosocial que dóna feina i acolliment a persones amb discapacitat. Actualment a la formatgeria hi treballen 12 persones, 6 de les quals amb discapacitat.

Els formatges Muntanyola es poden trobar a diverses xarcuteries i botigues especialitzades, als supermercats Bonpreu, Caprabo i Llobet i als punts de venda propis d’AMPANS (Garden i Canonge).

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*