23 C
Barcelona
Dijous, 28maig 2020

El blau de cabra Muntanyola d’AMPANS es reconegut novament com un dels millors formatges del món

Must read

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

blau cabra muntanyola millors formatges del món
Bodegó dels formatges Muntanyola elaborats a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola // Foto: AMPANS

Els formatges Muntanyola, que AMPANS elabora a la finca Urpina, han estat premiats de nou al certamen internacional World Cheese Awards que s’ha celebrat enguany a la ciutat noruega de Bergen.

Els formatges Muntanyola han obtingut una medalla de plata pel Blau de Cabra i una de bronze pels formatges Sant Roc i Garrotxa, un ecològic de pasta tova de vaca i un formatge curat de cabra.

No és la primera vegada que els formatges Muntanyola són reconeguts als World Cheese Awards, ja van obtenir medalles en 4 edicions anteriors; i el blau de cabra és el més premiat de tots.

Els World Cheese Awards són un punt de trobada de fabricants, minoristes, experts gastronòmics i amants del formatge. Aquest any han competit més de 3.500 formatges de tot el món, que han estat avaluats per un total de 250 jutges procedents de 29 països diferents.

Per determinar quins són els formatges premiats, els experts del jurat analitzen aspectes com la crosta, el cos del formatge, el color, la textura, la consistència i, sobretot, el gust.

Formatges Muntanyola elabora formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on AMPANS hi desenvolupa un projecte agrosocial que dóna feina i acolliment a persones amb discapacitat. Actualment a la formatgeria hi treballen 12 persones, 6 de les quals amb discapacitat.

Els formatges Muntanyola es poden trobar a diverses xarcuteries i botigues especialitzades, als supermercats Bonpreu, Caprabo i Llobet i als punts de venda propis d’AMPANS (Garden i Canonge).

- Advertisement -

More articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Latest article

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

Cicle de webinars d’ECOM sobre el dret a l’habitatge i el dret a viure en comunitat

L'accés a l'habitatge és fonamental per poder tenir una vida independent // Foto: Ajuntament de Lleida ECOM iniciarà...