Dissabte, 24 setembre 2022
Dissabte, 24 setembre 2022
IniciResponsabilitat SocialEl Banc del Moviment posa el seu material de suport a disposició...

El Banc del Moviment posa el seu material de suport a disposició dels refugiats amb discapacitat d’Ucraïna que arribin a Barcelona

Oferirà sense fiança tots els seus recursos a les persones que els necessitint

banc del moviment solidari amb refugiats ucraïna
Banc del Moviment a Barcelona // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona, ha posat a disposició dels refugiats i refugiades d’Ucraïna amb discapacitat que arribin a la ciutat tot el material disponible del Banc del Moviment (BdM), el servei municipal de productes de suport per a persones amb mobilitat reduïda i/o discapacitat.

Actualment el BdM disposta de 82 cadires de rodes, 68 caminadors, 29 cadires de dutxa, 38 crosses, 47 coixins i matalassos antiescares i altres productes com seients o bastons per satisfer les necessitats de les persones amb dificultats de mobilitat. Tot aquest material s’ha posat a disposició de les diferents institucions i entitats que estan gestionant l’acollida dels refugiats i refugiades ucraïnesos.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera, ha afirmat que  “no sabem quantes persones refugiades tenen o no alguna discapacitat, però si sabem que en cap cas la discapacitat ha de ser obstacle per fugir del conflicte i ésser acollit al nostre país i ciutat”. Riera ha afegit que per aquest motiu s’oferiran a les persones refugiades “totes les existències de material del Banc del Moviment, sense necessitat de cap fiança, i amb el compromís de reposar el material que s’hagi fet servir”.

La iniciativa va sorgir després d’una reunió extraordinària del Consell Rector de l’IMPD celebrada l’1 de març, on es va llegir i aprovar una declaració institucional de condemna a la guerra a Ucraïna, un país on viuen  2,7 milions de persones amb discapacitat. També es va posar en relleu que cal garantir la seva protecció i seguretat, respectant les obligacions en virtut de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content