Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDISCAPACITATEl Banc d’Ajudes Tècniques de Reus ajuda a guanyar autonomia a prop...

El Banc d’Ajudes Tècniques de Reus ajuda a guanyar autonomia a prop de 1.000 persones amb mobilitat reduïda

campanya 25N diba
banc ajudes tecniques reus autonomia persones mobilitat reduida
El servei del BAT es dona a través de la Fundació Pere Mata // Foto: Ajuntament de Reus

El Banc d’Ajudes Tècniques (BAT) de Reus ha ajudat a 905 persones amb mobilitat reduïda ha guanyar autonomia, des que l’Ajuntament de Reus, a través de la Fundació Pere Mata posessin en marxa aquest servei al gener del 2014.

de l’1 de gener fins al 31 de desembre l’any 2019, aquest servei ha atès 177 persones noves, ha realitzat 455 intervencions, que inclouen els serveis de transport de material voluminós i els seguiments de la terapeuta ocupacional, i ha dispensat 162 ajudes tècniques, entre les quals destaquen 28 llits articulats, 22 grues, 18 cadires de rodes i 55 cadires de dutxa.

Aquest servei inclou el lloguer de material i l’assessorament personal a domicili d’un teràpeuta ocupacional. Per cada material voluminós (llits, grues, etc.) llogat, l’usuari ha d’aportar un dipòsit de 50 euros a retornar en el moment de la devolució i pagar 10 euros de lloguer cada mes. Per la resta de material (cadires de rodes, caminadors, etc.), s’ha d’aportar un dipòsit de 10 euros a retornar i està exempt de pagament de lloguer. La majoria del material llogat prové de donacions.

Les ajudes tècniques són productes dissenyats per a persones amb discapacitat i per a persones amb mobilitat reduïda de forma temporal. S’utilitzen per ajudar en moviments o accions que la persona és incapaç de realitzar per si mateixa i proporcionen un major grau d’autonomia i seguretat en la realització d’activitats de la vida diària. Així, per exemple, el BAT ofereix ajudes tècniques domiciliàries, com els llits articulats, les grues per a la mobilització de persones i els matalassos antiescares; ajudes per a la mobilitat com caminadors i cadires de rodes, i ajudes per a l’adaptació del bany com cadires de banyera i elevadors de WC.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Una altra de les funcions del BAT és la gestió de donacions de material d’ortopèdia, individuals i d’empreses i institucions.

D’altra banda, el BAT ofereix oportunitats laborals a persones amb malaltia mental, ja que les tasques de neteja i reparació de material, així com el transport de material voluminós, les realitzen treballadors del Centre Especial de Treball de la Fundació Pere Mata.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha valorat de manera molt positiva els sis anys de funcionament del BAT: “l’objectiu d’aquest servei és millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència, i la de les seves famílies, facilitant la seva autonomia al domicili i a l’exterior. I a més això ho fem d’una manera sostenible, ja que oferim l’oportunitat de donar una segona vida al material”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content