
La dada és impactant i clarificadora de la situació. D’acord amb una enquesta de Plena inclusió, un 83% de les cuidadores són dones, mares (68%) majoritàriament; el 12% germanes i el 3% cunyades. Aquesta dada, que visibilitza, una vegada més, la feminització de les cures, suposa per a les dones significatives renúncies a la vida laboral i personal.
La confederació de les persones amb discapacitat intel·lectual, va recordar ahir, Dia de la Conciliació, a les administracions públiques que la majoria de les famílies que tenen cura de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, troben serioses dificultats per conciliar la seva vida laboral i personal per manca de suports suficients.
Per això ha reivindicat que tant la Llei de Famílies com l’Estratègia Estatal de Cures situïn aquestes famílies com a grups prioritaris d’atenció. En aquest sentit, ha exigit que la Llei de Famílies, que en aquest moment es troba en tràmit parlamentari, “no oblidi la situació d’aquestes persones que suporten una sobrecàrrega de tasca que els porta renunciar moltes vegades a la vida laboral, i a assumir un sobrecost econòmic per sostenir els seus familiars amb discapacitat intel·lectual”.
També ha reclamat que la nova legislació contempli la necessitat de moments de ‘respir’ que permetin als familiars de cuidadores de les persones amb discapacitat intel·lectual millorar el seu estat vital.