Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciDependènciaEl 83% de les cuidadores familiars de persones amb discapacitat intel·lectual són...

El 83% de les cuidadores familiars de persones amb discapacitat intel·lectual són dones, mares en la gran majoria

Plena Inclusió reclama que tant la Llei de Famílies com l'Estratègia Estatal de Cures situïn aquestes famílies com a grups prioritaris d'atenció.

infografia cuidadores familiars mares
Infografia de la situació de les cuidadores familiars // Foto: Plena Inclusió

La dada és impactant i clarificadora de la situació. D’acord amb una enquesta de Plena inclusió, un 83% de les cuidadores són dones, mares (68%) majoritàriament; el 12% germanes i el 3% cunyades. Aquesta dada, que visibilitza, una vegada més, la feminització de les cures, suposa per a les dones significatives renúncies a la vida laboral i personal.

La confederació de les persones amb discapacitat intel·lectual, va recordar ahir, Dia de la Conciliació, a les administracions públiques que la majoria de les famílies que tenen cura de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, troben serioses dificultats per conciliar la seva vida laboral i personal per manca de suports suficients.

anunci guies d'arrel

Per això ha reivindicat que tant la Llei de Famílies com l’Estratègia Estatal de Cures situïn aquestes famílies com a grups prioritaris d’atenció. En aquest sentit, ha exigit que la Llei de Famílies, que en aquest moment es troba en tràmit parlamentari, “no oblidi la situació d’aquestes persones que suporten una sobrecàrrega de tasca que els porta renunciar moltes vegades a la vida laboral, i a assumir un sobrecost econòmic per sostenir els seus familiars amb discapacitat intel·lectual”.

També ha reclamat que la nova legislació contempli la necessitat de moments de ‘respir’ que permetin als familiars de cuidadores de les persones amb discapacitat intel·lectual millorar el seu estat vital.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content