Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciAccessibilitat UniversalManresa destinarà més de 800.000 euros a millorar l’accessibilitat universal dels equipaments...

Manresa destinarà més de 800.000 euros a millorar l’accessibilitat universal dels equipaments turístics de la ciutat

Amb fons provinents dels fons Next Generation i dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

manresa accessibilitat equipaments turístics manresa
Un moment de la presentació de l’estudi del diagnòstic de l’accessibilitat dels equipaments // Foto: Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament de Manresa destinarà un total de 823.333 euros – provinents dels fons europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) – a actuacions i intervencions per fer passos decisius cap a l’accessibilitat universal als equipaments turístics de la ciutat.

El consistori ha presentat aquesta setmana un estudi, finançat per la Diputació de Barcelona, que ha permès diagnosticar l’estat d’accessibilitat dels equipaments i itineraris turístics de la ciutat, tenint en compte tots els tipus de disfuncionalitats: física, visual, auditiva i intel·lectual. 

anunci guies d'arrel

Les actuacions previstes en aquest Pla permetran elevar el grau d’accessibilitat del 60% actual fins a aproximadament el 90%. Entre els treballs que ja estan definits, destaca l’adequació de la parada de l’ascensor al Carrer del Balç, la instal·lació d’un altre ascensor a la Casa Fàbregas i les millores a l’itinerari entre La Cova i Santa Clara. També la col·locació de paviments podotàctils, aparells per amplificar el so, signoguies o audioguies, entre altres.

Els equipaments inclosos en l’estudi han estat la Seu, la Cova, el Carrer del Balç, l’Espai Manresa 1522, la Torre Lluvià, el Museu de l’Aigua i el Tèxtil, l’Infosèquia i la Casa de la Culla. Com a itineraris, s’ha seleccionat l’últim tram de l’etapa 27 del Camí Ignasià, des de l’Oller del Mas fins a Manresa, i la ruta urbana que connecta els principals punts ignasians.

Tal com va explicat el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet, Manresa va ser la primera ciutat de la província de Barcelona en sol·licitar un estudi d’aquest tipus i en posar l’accessibilitat com a prioritària en el seu pla d’actuacions. En aquest sentit, el regidor va destacar que quan a posteriori van arribar els fons Next Generation, “Manresa ja tenia molta feina avançada i, de seguida, l’Ajuntament s’hi va poder adherir”. D’aquesta manera, “no només comptem ara amb una diagnosi acurada sobre l’accessibilitat i de les actuacions que caldria fer, sinó que a més a més ja tenim diners per començar-les a fer”. Segons el regidor, el finançament dels Next Generation – a través dels fons provinents dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació- permetrà fer “un important salt endavant en accessibilitat turística”, elevant el percentatge del 60% actual fins a prop del 90%.

A més de les actuacions ja definides, el Pla també preveu la instal·lació d’un ascensor interior a la Casa Fàbregas, per connectar i fer accessibles els espais que acolliran l’Oficina de Turisme de Manresa, a la planta baixa, amb el primer pis, on hi haurà dependències municipals. El pressupost d’aquests treballs és de 153.218 euros.

Quant a l’espai urbà, l’actuació per millorar l’itinerari entre La Cova i Santa Clara té un pressupost de 386.415 euros. La resta del pressupost, 250.000 euros, servirà per fer millores d’accessibilitat universal a la resta d’equipaments turístics. Entre les actuacions, destaca l’adequació de lavabos —tancaments accessibles, dispositius d’emergència, contrast cromàtic, etc.—, la col·locació de paviments podotàctils, la instal·lació d’aparells per amplificar el so (bucles d’inducció magnètica) als punts d’atenció turística, la instal·lació de passamans a doble alçada o les millores en la il·luminació d’espais. 

També la reedició de tota la fulleteria per fer-la accessible tant per a les persones amb diversitat intel·lectual, adaptant els continguts a un llenguatge planer, com amb enllaços a audioguies i signoguies per a les persones amb ceguesa o sordesa.

Les actuacions seran executades abans de desembre de 2024 i permetran convertir la ciutat en una ciutat referent en l’accessibilitat universal a nivell català.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content