Dimarts, 16 abril 2024
spot_img
IniciDESTACADESEl 81% de les empreses espanyoles no compleixen amb la Llei de...

El 81% de les empreses espanyoles no compleixen amb la Llei de Discapacitat

centre especial treball
La majoria de les empreses no compleixen amb la normativa // Foto: Imatge extreta del web d’Esclat

Segons un informe recent de la consultora Leialta, especialitzada en l’assessorament en la tramitació per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat, a dia d’avui el 81% de les empreses espanyoles segueix sense complir amb la Llei General de Discapacitat (LGD). L’informe que està basat en una enquesta, destaca que són principalment les pimes les que incompleixen la llei. Aquesta dada és preocupant  però ho és més si la sumem a que la taxa d’atur de les persones amb discapacitat és del 32% del total, vuit punts superior a la taxa general, i que el 60% està dins del col·lectiu d’aturats de llarga duració.

La principal causa per les quals les empreses incompleixen la normativa és, segons l’estudi de Leialta el desconeixement de la norma. Peró potser lo més destacable són les quatre raons argumentades per les empreses que sí que coneixen la llei però que no la compleixen.

La principal causa és la manca de dades especialitzades de persones amb discapacitat, fet que els impedeix trobar persones amb discapacitat en el mercat laboral per poder-les avaluar, seleccionar i contractar.

Una altra raó és la incompatibilitat amb el lloc de treball, un problema que normalment es soluciona amb la modalitat del teletreball per les persones amb mobilitat reduïda.

La tercer causa són els costos i la manca de coneixement necessari per adaptar i integrar a la persona en el lloc de treball. Les empreses han de prendre mesures per eliminar els obstacles que tindrà la persona amb discapacitat per integrar-se en el seu lloc de treball. En aquest cas aquest cost es veu compensant amb l’estalvi que s’obté per contractar a una persona amb discapacitat, però es segueix veient com un problema.

Finalment, les empreses argumenten un major absentisme laboral de les persones amb discapacitat, un aspecte que les estadístiques.

Per altra banda l’estudi d’aquesta consultora també posa de relleu els beneficis que la llei preveu per les empreses que compleixin la normativa, que en alguns casos poden arribar al 75% de les despeses laborals del treballador.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

8 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content