Dilluns, 6 desembre 2021
IniciEl 70% dels trens i el 90% de les estacions de Rodalies...
Array

El 70% dels trens i el 90% de les estacions de Rodalies són accessibles per a les persones amb discapacitat

trens i estacions accessibles persones discapacitat rodalies
Els trens Civia circulen per tota la xarxa i són completament accessibles // Foto: Renfe

El compromís amb les persones amb discapacitat és un dels seus pilars més importants per Renfe. En aquest sentit, en 2016 es va iniciar la primera fase del pla d’estacions de Rodalies per a la total accessibilitat d’aquestes dotat amb 100 M de €. Si bé encara no s’han finalitzat totes les obres necessàries, les estacions acabades donen cobertura al 90% dels viatgers de Rodalies. 

Referent als trens, actualment el 70% del parc és accessible i ja s’han licitat els concursos per a la incorporació del nou material que permeti que tot el parc de trens sigui accessible. Entre els trens que encara no són accessibles estan els de dos pisos, que només circulen per la R2.

fiare banca etica crowdfunding

D’altra banda, des de l’app de Rodalies, els clients poden consultar els els horaris i els trens que són accessibles i així planificar el seu viatge en el moment.

A més, en les principals estacions de la xarxa d’Ave i Llarga Distància, Renfe posa a la disposició dels seus clients el servei Atendo, amb el qual s’intenta pal·liar manques en matèria d’acte accessibilitat o necessitats específiques dels viatgers. Aquest servei és summament reconegut per clients i associacions i té una valoració de 9.5 sobre 10

Tot i això, Renfe continua treballant perquè totes les seves estacions i trens siguin accessibles el més aviat possible i col·labora amb diferents associacions per a millorar processos i implantar nous serveis com l’auto-guiat que permeti avançar en l’auto accessibilitat de trens i estacions.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

  1. Si en arribar al AVE et tenen que pujar en una plataforma elevadora es considera accessibilitat ja podem plegar.
    Si haver de passar tot el trajecte de 5h asegut a la treva cadira de rodes per anar a Sevilla sense posibilitat de poder seure en una butaca es considera accessibilitat ja podem plegar.
    Si no poder pasar pel pasadis per poder anar al vagó cantina per que es masa estret es considera accessibilitat ja podem plegar.
    Si haver de corre en l’estació per adivinar quin es el vagó accessible en Rodalies y es considera accessibilitat ja podem plegar.
    Si haver de sortejar una rampa allunyada de l’andana amb tres graons petits pero graons es considera accessibilitat ja podem plegar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES