On són els límits de l’humor?

opinio els limits humor mireia guilera
Foto: Mireia Guilera

El passat dia, 3 de desembre, vaig assistir per casualitat, a una sessió de Stand up (o el que seria el mateix, una sessió de Monòlegs de tota la vida). Això no tindria cap tipus d’importància, si no fos pels comentaris utilitzats, en aquest cas per, no era un monòleg, era un duet format per Serapi Soler i Oriol Perez. Pel meu gust, no ho eren gens de còmics. Voldria subratllar que no tinc res en contra de l’organització  de l’esdeveniment, ni de la Sala Alfa, de Barcelona.

Només vull expressar el meu descontentament en relació amb les expressions i opinions dites pel duet còmic. Trobo fora de lloc comentaris, no només relacionats amb les persones amb discapacitat, com: “l’altre dia vaig anar a una discoteca on un cop a la setmana només van subnormals”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

També es van sentir dalt l’escenari comentaris sobre el dialecte mallorquí “Parlen raro i son raros els Mallorquins”. També es van dir frases com “Violar una discapacitada es una violació integradora“ entre d’altres barbaritats. I sobre els Homosexuals, no recordo exactament perquè …vaig marxar de la sala. 

No critico l’humor, només critico l’humor falton i gratuït. Apa diem caca, culo pedo, pis, subnormal, i maricon i que la gent rigui. A més és que la gent reia! 

BANER_300X250

No volem ser la diana del humor que ens discrimina, i fa befa fàcil. A part vaig  voler preguntar a l’organització, I els vaig enviar el següent missatge:

Hola buenas:

Ahir vaig assistir a una de les vostres sessions. M’agradaria saber si abans del monòleg feu algun tipus de. Lectura o de tria? O si llegiu els temes Dels participants?

Ja què ahir vaig marxar a mig monòleg d’en Serapi i l’altre noi perquè no trobo de bon gust fer humor gratis sobre els Homosexuals, les persones amb Discapacitat i el dialecte de SAS illes. Tinc una Discapacitat del 65 %. Òbviament no es una crítica cap a vosaltres com a sala però volia comentar-ho. Moltes gràcies.

Aquesta va ser la resposta de l’organització :

Hola! Lamentem que no t’agradés el contingut d’aquest monòleg. Nosaltres com a Micròfon Obert que som, oferim un espai als còmics amb completa llibertat d’expressió des de l’humor, i en cap cas llegim els texts ni triem els còmics pels seus acudits. Els còmics són lliures de tractar els tems que vulguin i el públic també per decidir si no li agrada, com ha estat el teu cas. Gràcies per la teva opinió Mireia.

Autora: Mireia Guilera

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*