Dissabte, 31 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDestacadesEl 66% de les persones amb discapacitat creuen que les TIC poden...

El 66% de les persones amb discapacitat creuen que les TIC poden ajudar-los

jornada tic
La jornada va tenir una assistència nombrosa // Foto: Carlos Valdivia

2 de cada 3 persones amb discapacitat confien en les noves tecnologies (TIC) per millorar la seva qualitat de vida. Aquesta seria una de les grans conclusions de l’estudi presentat el dijous 18 de febrer a la “Jornada #di_capacitat Les TIC al servei de les persones” i que s’emmarcava dins del programa d’activitats coincidents amb la setmana del Mobile World Congres que s’està celebrant a Barcelona.

La jornada, a la que van assistir més de 80 persones, estava organitzada pel Observatori de la Discapacitat Física (ODF) amb la col·laboració de la Fundació Vodafone Espanya, l’Obra Social La Caixa, el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), Cocemfe Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

banner flyer interpersonas

La sessió va començar amb un discurs de benvinguda d’Alfons Tiñena, director del CAB. Seguidament es va adreçar al públic el director de l’Observatori del Tercer Sector, Pau Vidal qui va explicar l’actual vinculació que existeix entre la seva entitat i l’Observatori de la Discapacitat Física. Per últim, i abans de presentar l’estudi, Joana Sánchez, Directora Comercial d’Administracions Públiques de Vodafone va exposar el projecte iniciat per la Fundació Vodafone per formar i ajudar dins del marc de les noves tecnologies a les persones amb discapacitat.

Un cop fet els discursos previs, Angels Pont, representant de l’empresa GESOP va explicar detalladament totes les dades sorgides de l’estudi, que s’ha fet sobre la base d’una enquesta a 1.039 persones amb discapacitat física, visual i auditiva.

L’ultim dels ponents va ser Raül Casas, de TMB, va presentar dos aplicacions de dispositius mòbils que poden ajudar a persones amb discapacitat visual a orientar-se a les estacions del metro i les parades d’autobús de Barcelona. Aquestes aplicacions s’estan testant actualment per veure les seves possibilitats futures.

La cloenda de la jornada va anar a càrrec de la directora de l’Observatori de la Discapacitat Física, Pilar Díaz, qui va dir a mode de conclusió que tot i que també es produeix una escletxa social entre les persones amb discapacitat i la resta de la població amb les TIC, ens haviem de quedar amb la dada positiva de que 2 de cada 3 persones enquestades confiaven en les noves tecnologies per ajudar-los a millorar la seva qualitat de vida.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

7 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES