El 5è Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta debatrà sobre els diferents models d’atenció

Enllaçarà amb el 12è Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual

Comitè organitzador congrés conducta
Membres del Comitè Organitzador del Congrés que es celebrarà al maig // Foto: AMPANS

AMPANS i la Fundació Althaia organitzen conjuntament el cinquè Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta que sota el títol Dels serveis i programes als drets tindrà lloc el pròxim 23 de maig al Palau de Congressos de Barcelona.

El Congrés, que enllaçarà amb el 12è Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual, serà un punt de trobada i intercanvi d’experiències entre professionals i experts de diferents disciplines que posaran sobre la taula diferents models d’abordatge de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual que pateixen alguna alteració de conducta posant especial èmfasi en el respecte en els seus drets.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit es donarà a conèixer diferents programes i serveis que existeixen a Catalunya, l’Estat espanyol i a d’altres països del món. Una de les experiències que es presentarà serà el treball comú que porten a terme des dels àmbits social i de la salut les fundacions AMPANS i Althaia, que són un model des de fa anys en l’abordatge de la discapacitat intel·lectual i de les malalties mentals.

Els paradigmes actuals incorporen la persona com a centre del procés d’atenció. Això comporta una visió que va més enllà del fet de curar, cuidar o alleujar. Per això és de gran importància que els serveis i programes d’atenció i acompanyament incloguin actuacions en aquest sentit.

BANER_300X250

El 5è Congrés de Conducta estarà estretament vinculat al 12è Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual, un esdeveniment d’àmbit internacional que tindrà per primera vegada Barcelona com a escenari i que se celebrarà els dos dies següents. L’organització és a càrrec de l’Associació Europea per la Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID) junt amb AMPANS i Althaia. Les dues últimes edicions del congrés, que té una periodicitat biennal, es van fer a Luxemburg i a Florència.

A través de debats i la presentació d’estudis científics a càrrec de nombrosos ponents de prestigi internacional, el Congrés tractarà de com fer front als trastorns de la conducta des dels diferents serveis –educatius, sanitaris, comunitaris– i de com millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental que presenten alteracions de la conducta.

Tant el congrés estatal com l’europeu s’adrecen especialment a professionals dels àmbits de la salut, l’ensenyament i l’atenció directa, així com a persones amb discapacitat i/o malaltia mental i les seves famílies.

La inscripció al Congrés de Conducta pot ser exclusiva o combinada amb la del Congrés Europeu.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*