Torna als carrers de Gràcia la Passejada en Roda Petita per donar visibilitat a la Síndrome X Fràgil

Organitzada per l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil i l’escola La Salle Gràcia

passejada roda petita sindrome x fràgil gràcia
Les anteriors edicions d’aquesta passejada han estat un èxit de participació // Foto: Associació Catalana X Fràgil

El proper diumenge 24 de febrer, l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil i l’escola La Salle Gràcia organitzen la 6a edició de la Passejada en Roda Petita, una jornada esportiva que pretén donar visibilitat a aquesta alteració genètica.

L’esdeveniment, que commemora el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, consisteix en una passejada en qualsevol vehicle de roda petita no motoritzat: una bicicleta, uns patins, un patinet… pel barri barceloní de Gràcia.

banner_dental

El recorregut començarà a les 11.00 h del matí a l’entrada de l’escola (Plaça del Nord, 14 – Barcelona) i finalitzarà una hora més tard a la mateixa ubicació després de recórrer carrers emblemàtics del barri.

Un cop finalitzada la passejada, començarà el final de festa celebrat al pati de l’escola, on els participants gaudiran de tallers infantils, música de batucada, regals, sortejos i altres activitats.

Aquesta jornada serveix d’altaveu per una malaltia minoritària encara desconeguda per gran part de la societat.  La Roda Petita agrupa diverses entitats com l’Associació de Patinadors de Barcelona, que lidera la Passejada pels carrers de Gràcia, i La Nau Espacial o Kabum, que dinamitzen la resta de matí amb tallers i activitats.

El preu de l’activitat són 3 euros per a menors de 7 anys, i 5 euros l’entrada general. Les entrades es poden adquirir a través del portal web de Ticketea o a la mateixa escola el diumenge 24.

La Síndrome X Fràgil és un trastorn genètic hereditari lligat al cromosoma X que pot causar una disminució en la capacitat intel·lectual. Afecta 1/4.000 nens i 1/ 6.000 nenes, 1/250 dones són portadores sense tenir manifestacions evidents. Actualment, és considerada la causa genètica més freqüent de disminució en la capacitat intel·lectual.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*