Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDRETSEl 2on Congrés Estatal sobre el Dret a Decidir amb Suports obre...

El 2on Congrés Estatal sobre el Dret a Decidir amb Suports obre les inscripcions

Organitzat per l’Associació Liber, se celebra el 7 i 8 de març a Saragossa

cartell congrés dret a decidir amb suports
Cartell del 2on Congrés Estatal sobre el Dret a Decidir amb Suports // Foto: Associació Liber

L’Associació Líber d’Entitats de Suport ha anunciat l’obertura de les inscripcions per al II Congrés Estatal sobre el Dret a Decidir amb Suports, que se celebrarà els dies 7 i 8 de març a la Facultat de Medicina de la Universitat de Saragossa.

Han passat més de dos anys des de la posada en marxa de la reforma establerta per la Llei 8/2021 del 2 de juny, que modifica la legislació civil i processal per oferir suports a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seva capacitat jurídica. 

El propòsit d’aquest Congrés és contribuir a la divulgació, promoció i defensa del dret de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament a prendre les seves pròpies decisions i garantir el respecte cap a elles.

Santiago Izquierdo, portaveu de Líber i persona amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament recolzada per FUTUCAM, destaca la importància d’informar sobre el dret a decidir amb suports: “Com més persones sàpiguen sobre el seu dret a decidir amb suports, millor. El no conèixer els drets fa que no puguem defensar-los i que no puguem avançar”.

Per la seva part, Lluís Gonzaga, president de l’Associació Líber, assenyala que “és el moment adequat per celebrar aquest II Congrés i destaca la necessitat de continuar promocionant el dret de les persones amb discapacitat a prendre decisions pròpies i assegurar que siguin respectades pel seu entorn”.

El Congrés comptarà amb la participació de destacats/es especialistes de l’àmbit acadèmic, jurídic i social, que aprofundiran en el dret a decidir amb suports, reconegut tant a nivell internacional com en la legislació nacional.

Es prestarà especial atenció al canvi d’enfocament necessari per aconseguir un reconeixement efectiu de la igualtat davant la llei de les persones amb discapacitat. També es destacaran les bones pràctiques en l’aplicació d’aquest nou marc normatiu, amb èmfasi en les experiències exitoses.

A més, el Congrés inclourà la participació de representants de tots els col·lectius afectats per la reforma, amb especial èmfasi en la veu activa de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament, així com de les seves famílies. Aquestes persones compartiran les seves experiències directes, acostant al públic als aspectes pràctics i significatius de l’aplicació legislativa.

Torcuato Recover, Assessor Jurídic de Líber, destaca “la importància de reflexionar sobre l’aplicació de la Llei 8/2021 i el dret a decidir que les persones amb discapacitat han recuperat, especialment en apropar-se al límit dels tres anys establerts per a la revisió de sentències anteriors”.

Com a novetat en aquesta segona edició, el 2024 s’oferirà l’oportunitat de presentar papers i pòsters sobre la temàtica del Congrés.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

  1. No crec que es parli de les dificultats de les persones amb trastorns mentals d’alta complexitat, tot seràn parabens per la llei. Els trastorns duals i els conductuals afegits a multitud de trastorns no han donat a lloc a cap excepció. Les persones que pateixen aquests trastorns no admenten l’assistència que és la substitució de les tutel.les. El respecte de la voluntat d’una persona que està dins el forat negre, pot portar a conseqüències molt negatives. Les antigues fundacions tutel.lars no han sabut adaptar-se i han quedat en molts casos desatesos per pròpia voluntat (tenint en compte que les visites son molt espaiades en el temps i no creen vincle) Quan convidin associacions de familiars de diferents problemàtiques mentals a les que habitualment conviden, igual podran rebre informació que no tenien..Però igual és que no volen sentir que s’han equivocat al generalitzar i posar tothom en un mateix pot i sense professionals per compensar van morint per suicidi o deixadesa o a la pressó.. Es lamentable que la llei no contempli casos complexos i faci acompanyament real a les persones. Els pressupostos van a pancartes enlloc de professionals

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content