Diumenge, 5 desembre 2021
IniciEntitatsECOM publica 5 guies per apropar al dia a dia de les...

ECOM publica 5 guies per apropar al dia a dia de les entitats els valors de l’Economia Social i Solidària

Formen part del projecte “Som ESS: reflexionem i promocionem els nostres valors”

economia social i sostenible
Moltes entitats encara no es veuen identificades amb els valors de l’ESS // Foto: Wikimèdia Commons

ECOM ha publicat una sèrie de guies pràctiques per ajudar a les entitats i associacions que formen part de la seva federació -però també per a qualsevol organització- a aterrar els valors de l’Economia Social i Solidària (ESS), que també comparteixen el Tercer Sector Social i la resta d’agents de l’ESS.

Tot i que la Federació ECOM agrupa associacions i fundacions del Tercer Sector Social, que ja formen part de l’Economia Social i Solidària, de vegades les entitats encara no se senten identificades amb aquestes idees i no són plenament conscients de com aterrar aquests conceptes a la realitat de les organitzacions en el dia a dia.

fiare banca etica crowdfunding

5 valors de l’ESS, 5 guies pràctiques

Cadascuna de les guies publicades tracta un principi o un valor específic amb informació, eines i recursos, i referències a organitzacions de l’Economia Social i Solidària amb l’objectiu d’ajudar a les entitats a avançar en aquest àmbit, així com alhora promoure el coneixement d’altres entitats de l’ESS. En concret, han estat cinc els valors triats i les guies publicades: compromís ambiental, governança democràtica, inclusió laboral, mercat social i finances ètiques i transparència. La voluntat d’ECOM és editar més endavant nous materials en relació a altres valors que també té l’ESS.

Entre d’altres preguntes, aquestes guies donen resposta a temes com “Què és el consum responsable?”, “Què és la inclusió laboral?” o “Què és la governança democràtica?”.

Les guies formen part del projecte “Som ESS: reflexionem i promocionem els nostres valors”, un projecte impulsat per ECOM, que ha estat finançat pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES