9 projectes d’emprenedors amb discapacitat a es posen en marxa a Catalunya al 2017 amb el suport de la Fundació ONCE

L’organisme manté oberta la convocatòria d’ajuts per joves emprenedors fins el 31 de març

La Comisaria Thyssen amb l’emprenedora Saioa durant el passat mes de maig // Foto: Fundació ONCE

La Fundació ONCE ha fet possible, amb el seu suport, la posada en marxa de 9 projectes d’emprenedoria o creació d’empreses de l’economia social per part de persones amb discapacitat a Catalunya durant l’any 2017.

Entre aquests figuren una plataforma de publicitat basada en ‘advergaming’ i realitat augmentada, un projecte de disseny i impressió en 3D de llibres i materials didàctics inclusius, i un programa de coaching per a esportistes d’alt nivell dirigit per una nedadora paralímpica amb discapacitat visual.

BANER_300X250

En total, la Fundació ONCE ha donat suport a un total de 81 emprenedors amb discapacitat a tot l’estat durant l’any passat.

L’objectiu d’aquests ajuts, que Fundació ONCE ofereix en qualitat d’Organisme Intermig del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FASE) d’Inclusió Social i Economia Social 2014-2020 (Poises), és fomentar l’ocupació i millorar la inserció socio laboral de les persones amb discapacitat.

Des de la seva posada en marxa d’aquesta iniciativa a l’any 1988, s’ha ofert ajuts a més de 1.500 emprenedors. Segons un estudi realitzat entre 2008 i 2014, el perfil de l’emprenedor és un home d’entre 30 i 50 anys, amb discapacitat física, amb estudis i de l’entorn urbà. A més, la taxa de supervivència de les iniciatives posades en marxa és d’un 71%. Entre els factor que influeixen en el seu èxit figura el nínxol de mercat, la zona on s’implementen, la constància i el tracte que s’ofereix.

D’altra banda, Fundació ONCE vol impulsar l’emprenedoria de joves amb discapacitat. Així, a mitjans de l’exercici passat va llançar una convocatòria específica per aquest col·lectiu que segueix oberta fins el proper 31 de març. Estan dirigides concretament a persones d’entre 16 i 30 anys.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*