Dimecres, 22 març 2023
Dimecres, 22 març 2023
IniciInclusió Social9 projectes d’emprenedors amb discapacitat a es posen en marxa a Catalunya...

9 projectes d’emprenedors amb discapacitat a es posen en marxa a Catalunya al 2017 amb el suport de la Fundació ONCE

La Comisaria Thyssen amb l’emprenedora Saioa durant el passat mes de maig // Foto: Fundació ONCE

La Fundació ONCE ha fet possible, amb el seu suport, la posada en marxa de 9 projectes d’emprenedoria o creació d’empreses de l’economia social per part de persones amb discapacitat a Catalunya durant l’any 2017.

anunci guies d'arrel

Entre aquests figuren una plataforma de publicitat basada en ‘advergaming’ i realitat augmentada, un projecte de disseny i impressió en 3D de llibres i materials didàctics inclusius, i un programa de coaching per a esportistes d’alt nivell dirigit per una nedadora paralímpica amb discapacitat visual.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En total, la Fundació ONCE ha donat suport a un total de 81 emprenedors amb discapacitat a tot l’estat durant l’any passat.

L’objectiu d’aquests ajuts, que Fundació ONCE ofereix en qualitat d’Organisme Intermig del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FASE) d’Inclusió Social i Economia Social 2014-2020 (Poises), és fomentar l’ocupació i millorar la inserció socio laboral de les persones amb discapacitat.

Des de la seva posada en marxa d’aquesta iniciativa a l’any 1988, s’ha ofert ajuts a més de 1.500 emprenedors. Segons un estudi realitzat entre 2008 i 2014, el perfil de l’emprenedor és un home d’entre 30 i 50 anys, amb discapacitat física, amb estudis i de l’entorn urbà. A més, la taxa de supervivència de les iniciatives posades en marxa és d’un 71%. Entre els factor que influeixen en el seu èxit figura el nínxol de mercat, la zona on s’implementen, la constància i el tracte que s’ofereix.

D’altra banda, Fundació ONCE vol impulsar l’emprenedoria de joves amb discapacitat. Així, a mitjans de l’exercici passat va llançar una convocatòria específica per aquest col·lectiu que segueix oberta fins el proper 31 de març. Estan dirigides concretament a persones d’entre 16 i 30 anys.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content