Divendres, 24 març 2023
Divendres, 24 març 2023
IniciEl cicle virtual ‘Ciutat Viva’ d’ECOM reivindicarà la recuperació dels espais de...
Array

El cicle virtual ‘Ciutat Viva’ d’ECOM reivindicarà la recuperació dels espais de joc públics i accessibles per a tothom

eixample illa interior area joc inclusiu cicle ciutat viva ecom
Illa de jocs accessibles situada a la plaça Sagrada Família 12 // Foto: Ajuntament de Barcelona

El proper mes de novembre, ECOM, organitzarà la segona edició del cicle virtual ‘Ciutat viva’, que enguany pretén reflexionar sobre el concepte de ciutat jugable i coeducadora i sobre com s’estan desenvolupant les transformacions urbanes que s’estan duent a terme ja en alguns municipis per tal recuperar el joc a l’espai públic. Aquesta cicle, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en el Dia Internacional de les Ciutats, que se celebra el 31 d’octubre.

anunci guies d'arrel

ECOM, com a entitat que defensa els drets de les persones amb discapacitat, vol contribuir a la reivindicació iniciada per les famílies, per tal d’incloure l’accessibilitat, la perspectiva de gènere de manera interseccional i les necessitats de nens, joves i famílies amb discapacitat, i amb l’objectiu de construir ciutats més justes i igualitàries per a tothom. Per això, dedica aquest any el seu cicle virtual ‘Ciutat viva’ a aquesta temàtica, amb l’objectiu de crear un espai de trobada i connexió de les iniciatives que estan impulsant en aquesta direcció les famílies i les entitats en diferents municipis, entre ells la ciutat de Barcelona.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Dos webinars i una sessió de treball

El programa d’aquest cicle de sessions virtuals contempla una primera webinar amb el títol Com promoure ciutats jugables i coeducadores tenint en compte la discapacitat. Serà el 3 de novembre de 17:30 a 19:30 hores, i tractarà sobre com impulsar transformacions urbanes des dels barris i/o municipis perquè l’espai públic esdevingui punt de trobada on promoure el joc i la coeducació de manera inclusiva, tot fomentant l’autonomia personal i garantint l’accessibilitat. Per al webinar es comptarà amb la colꞏlaboració de l’Institut Infància i Adolescència del IERMB i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

El segon webinar, Com fer dels patis escolars un espai coeducatiu i inclusiu des de la perspectiva de la discapacitat, s’organitzarà el 10 de novembre amb l’objectiu de reflexionar vers aquests espais de l’entorn educatiu i quines són les seves potencialitats i reptes per a que realment promoguin la inclusió i la igualtat de gènere, i puguin esdevenir també espais de joc oberts a la ciutadania. En aquest webinar es comptarà amb la participació de l’entitat Equal Saree.

Pel que fa a la sessió de treball Avancem plegades per unes ciutats jugables, inclusives i coeducadores, que es farà el dia 17 de novembre, es posaran en comú materials, estratègies i iniciatives per promoure una ciutat jugable i coeducadora.

Les inscripcions per aquestes sessions ja estan obertes. Van dirigides pfrincipalment a famílies amb infants amb discapacitat, encara que les webinars també poden ser d’interès per a professionals tècnics d’institucions o ajuntaments municipals.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content