Dilluns, 2 octubre 2023
IniciEl cicle virtual ‘Ciutat Viva’ d’ECOM reivindicarà la recuperació dels espais de...
Array

El cicle virtual ‘Ciutat Viva’ d’ECOM reivindicarà la recuperació dels espais de joc públics i accessibles per a tothom

eixample illa interior area joc inclusiu cicle ciutat viva ecom
Illa de jocs accessibles situada a la plaça Sagrada Família 12 // Foto: Ajuntament de Barcelona

El proper mes de novembre, ECOM, organitzarà la segona edició del cicle virtual ‘Ciutat viva’, que enguany pretén reflexionar sobre el concepte de ciutat jugable i coeducadora i sobre com s’estan desenvolupant les transformacions urbanes que s’estan duent a terme ja en alguns municipis per tal recuperar el joc a l’espai públic. Aquesta cicle, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en el Dia Internacional de les Ciutats, que se celebra el 31 d’octubre.

ICF23_Baner Financament-300x600

ECOM, com a entitat que defensa els drets de les persones amb discapacitat, vol contribuir a la reivindicació iniciada per les famílies, per tal d’incloure l’accessibilitat, la perspectiva de gènere de manera interseccional i les necessitats de nens, joves i famílies amb discapacitat, i amb l’objectiu de construir ciutats més justes i igualitàries per a tothom. Per això, dedica aquest any el seu cicle virtual ‘Ciutat viva’ a aquesta temàtica, amb l’objectiu de crear un espai de trobada i connexió de les iniciatives que estan impulsant en aquesta direcció les famílies i les entitats en diferents municipis, entre ells la ciutat de Barcelona.

Dos webinars i una sessió de treball

El programa d’aquest cicle de sessions virtuals contempla una primera webinar amb el títol Com promoure ciutats jugables i coeducadores tenint en compte la discapacitat. Serà el 3 de novembre de 17:30 a 19:30 hores, i tractarà sobre com impulsar transformacions urbanes des dels barris i/o municipis perquè l’espai públic esdevingui punt de trobada on promoure el joc i la coeducació de manera inclusiva, tot fomentant l’autonomia personal i garantint l’accessibilitat. Per al webinar es comptarà amb la colꞏlaboració de l’Institut Infància i Adolescència del IERMB i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

El segon webinar, Com fer dels patis escolars un espai coeducatiu i inclusiu des de la perspectiva de la discapacitat, s’organitzarà el 10 de novembre amb l’objectiu de reflexionar vers aquests espais de l’entorn educatiu i quines són les seves potencialitats i reptes per a que realment promoguin la inclusió i la igualtat de gènere, i puguin esdevenir també espais de joc oberts a la ciutadania. En aquest webinar es comptarà amb la participació de l’entitat Equal Saree.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Pel que fa a la sessió de treball Avancem plegades per unes ciutats jugables, inclusives i coeducadores, que es farà el dia 17 de novembre, es posaran en comú materials, estratègies i iniciatives per promoure una ciutat jugable i coeducadora.

Les inscripcions per aquestes sessions ja estan obertes. Van dirigides pfrincipalment a famílies amb infants amb discapacitat, encara que les webinars també poden ser d’interès per a professionals tècnics d’institucions o ajuntaments municipals.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content