ECOM en Xarxa per l’ocupació de persones amb discapacitat a Barcelona

El 2015 va atendre a 219 persones mitjançant el seu SIL a la ciutat

centre especial treball
ECOM segueix treballant per integrar laboralment a les persones amb discapacitat // Foto: Imatge d’arxiu

L’entitat ECOM va atendre durant l’any passat a 219 persones amb discapacitat física o pluridiscapacitat per millorar la seves competències laborals i la seva ocupabilitat mitjançant el seu Servei d’Integració Laboral (SIL) a la ciutat de Barcelona. Aquesta tasca ha estat possible gràcies a la seva participació a la Xarxa Barcelona d’Inclusió al Mercat Ordinari de Treball (XIB).

Com a dada rellevant destaca que el 57% de les persones ateses ha estat de més de 45 anys, un dels col·lectius més afectats per la crisi econòmica juntament amb l’atur juvenil. Quant al nivell de contractació, es van formalitzar 72 contractes, dels quals un 82% han estat temporals i de menys d’un any de durada. Pel que fa a les jornades laborals, només 35 contractes firmats han estat de jornada completa. Darrere d’aquests 72 contractes, hi ha 44 persones contractades que han anat encadenant diferents contractes, no sempre amb la mateixa empresa.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquestes xifres reflecteixen la inestabilitat del mercat laboral, en el que predominen els contractes temporals i el treball a temps parcial, fets que han conduït al col·lectiu de les persones amb discapacitat a una clara situació de precarietat laboral i social i que provoca un flux d’entrada i sortida d’aquestes persones als serveis socials tant especialitzats com generalistes.

D’altra banda, com a membres de la XIB, ECOM també participa en l’estudi que diverses entitats que treballen en l’àmbit laboral realitzen en col·laboració amb l’IGOP Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona– per mesurar impacte de la intervenció de les entitats en la millora de la inserció de persones amb discapacitat en comparació amb les dades d’inserció entre les persones sense discapacitat.

BANER_300X250

ECOM seguirà participant en la XIB durant aquest any 2016 amb l’objectiu de continuar defensant els drets de les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona, per assolir la plena inclusió social i millora la seva qualitat de vida.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*