Dissabte, 23 octubre 2021
IniciDretsECOM crea una guia de suport a les famílies per a la...

ECOM crea una guia de suport a les famílies per a la defensa dels drets dels infants i joves amb discapacitat

També posa en marxa un servei específic d'assessorament i orientació

portada de la guia
Portada de la guia de suport a les famílies // Foto: ECOM

ECOM, entitat que treballa des de fa 50 anys pels drets i pel benestar de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, ha creat una guia de suport a les famílies per a la defensa dels drets dels infants i joves amb discapacitat física i/o orgànica’ que es pot consultar des de la pàgina web de l’entitat.

La guia ve acompanyada amb la posada en marxa d’un servei específic d’assessorament i orientació adreçat a aquestes famílies per tal de facilitar-les la cerca de recursos per a la cura, l’atenció i el desenvolupament dels seus fills i filles, així com per acompanyar-los i orientar-los per tal que aquests puguin participar en la comunitat en igualtat d’oportunitats.

Guia de suport a les famílies

La nova guia inclou un apartat específic dedicat a cadascú dels set drets principals que els infants i joves amb discapacitat tenen reconeguts a través de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada per l’ONU el 2006.

Aquests drets són el dret a l’accessibilitat, a l’educació i a la formació, la salut, l’habilitació i la rehabilitació, el treball, la protecció social, i el lleure i l’esport. 

Per cada un d’ells la guia inclou un apartat d’informació i recursos existents adreçats a infants i joves amb discapacitat física, per tal que les famílies en puguin ser coneixedores i sàpiguen on i com els poden sol·licitar. Segons el dret, també s’inclou un apartat de Preguntes Freqüents, i en segons quins també s’inclou un apartat d’Estratègies per a la defensa del dret en qüestió.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES