Dissabte, 27 novembre 2021
HomeECOM aplaudeix l’adaptació dels trens de la sèrie 447 de Rodalies però...
Array

ECOM aplaudeix l’adaptació dels trens de la sèrie 447 de Rodalies però insta a una completa accessibilitat del servei

Reclama adaptar altres models de trens i millorar l’accessibilitat comunicativa

renfe serie 447 accessibilitat trens rodalies
El 78% dels trens de Rodalies són accessibles per a les persones amb discapacitat // Foto: RENFE

ECOM ha celebrat l’anunci fet ahir per RENFE sobre la finalització de l’adaptació de tot el parc de trens de la sèrie 447 que operen a la xarxa de Rodalies de Catalunya per fer-los accessibles, una notícia que va recollir el diari de la Discapacitat.

Aquesta notícia suposa que, segons les pròpies dades donades per l’operadora, el 78% del parc de Rodalies de Catalunya ja és accessible. I és que la majoria de trens que circulen per aquesta xarxa són de la sèrie 447 i també del model Cívia, que també és accessible.

diari-discapacitat-300x250e

Però com recorden des d’ECOM encara resten per substituir per models accessibles els trens de la sèrie 450 i 451, que són els de dos pisos que circulen per les línies de rodalies de la costa. Així com els models 448 i 470, habitualment trens que fan serveis regionals. 

No obstant, per l’entitat que defensa els interessos de les persones amb discapacitat física a Catalunya, la notícia de la completa accessibilitat de la sèrie 447, suposa un avenç històric després de molts any de reivindicació i treball conjunt de moltes entitats, i persones d’arreu del territori.

LES TASQUES PENDENTS

Tot i la gran millora que suposa haver adaptat tots els trens de la sèrie 447, ECOM recorda que per a que el servei sigui plenament accessible per a tothom s’ha de tenir en compte l’accessibilitat a tota la cadena de viatge. Això vol dir que és imprescindible, per una banda, continuar treballant conjuntament per avançar en l’adaptació de totes les estacions, resoldre els problemes amb el ‘gap’ (el forat o esglaó que queda entre l’andana i el cotxe del tren) de moltes estacions ja adaptades, i millorar el manteniment d’elements clau com els ascensors, que en ocasions s’avarien i deixen d’estar operatius durant massa temps, com va passar recentment a l’estació de Calafell.

D’altra banda ECOM recorda que també es primordial millorar l’accessibilitat comunicativa del servei. En aquest sentit apunta a actualitzar la informació sobre l’accessibilitat dels trens a l’aplicatiu de Rodalies, a  la seva web i als panells informatius de les estacions. I per tal de garantir que la ciutadania té la informació adequada de totes les parts de la cadena de viatge, ECOM proposa també que s’inclogui informació més detallada de l’accessibilitat de les estacions i informació a temps reals de les incidències i de si algun element -com els ascensors- està fora de servei.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES