Dissabte, 6 març 2021
Inici Inclusió Laboral La Fundació ASPRONIS va tancar el 2020 amb la inserció laboral de...

La Fundació ASPRONIS va tancar el 2020 amb la inserció laboral de 34 persones en risc d’exclusió social

L’entitat té obertes les inscripcions per dues formacions durant el primer semestre de 2021

aspronis inserció laboral persones risc exclusio
Una de les formacions previstes és per personal de supermercats // Foto: Fundació Aspronis

El Servei d’Inserció Laboral (SIL) de la Fundació ASPRONIS va tancar l’any 2020 amb la inserció laboral de 34 persones en risc d’exclusió en empreses de la Selva i el nord del Maresme. Es tracta de persones sense o amb poca formació, en situació d’atur de llarga durada o amb alguna discapacitat. Les insercions han estat en sectors diversos: 11 en indústria, 7 en serveis, 5 en comerç, 5 en neteja, 4 en hostaleria i 2 en administració.

Cal destacar que aquestes xifres s’han produït en un any marcat per la pandèmia de la Covid, i que l’entitat ha aconseguit només dues insercions menys que en 2019.

ARC Soluciones publi

L’àrea de formació del SIL, com a Punt Formatiu Incorpora, tampoc no s’ha aturat, malgrat la pandèmia, amb un total de 488 hores lectives, tot i que s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies amb format a distància: classes online, gravacions, seguiment per videoconferència o telefònic, etc. Així, s’han realitzat les formacions en Auxiliar d’Hostaleria, amb 180 hores lectives, malgrat que en aquest cas no es van poder realitzar les hores de pràctiques pel tancament o baixada d’activitat del sector. En canvi, les persones que es van formar com a Personal de Supermercat, amb un total de 280 hores, sí van poder realitzar les pràctiques en grans establiments de la zona. 

D’altra banda, el SIL va adaptar per la pandèmia el pla formatiu previst per al 2020 i va realitzar un curs de 28 hores en desinfecció i prevenció de Covid-19. 

NOVES FORMACIONS 

Per al primer semestre de 2021 el SIL de l’entitat té previstes dues noves formacions gratuïtes com a Punt Formatiu Incorpora, amb el suport de la Fundació “la Caixa”

El primer curs serà online per formar personal de supermercat, atenció al client i vendes. Les inscripcions comencen aquest dilluns 8 de febrer i s’allargaran fins al 19 de febrer, i la formació es realitzarà entre el 22 de febrer i el 27 de maig, en horari de matins, de 9’30h a 12’30h. 

La següent formació serà sobre personal de neteja i manteniment de comunitats i s’impartirà d’abril a juliol. Ambdues formacions comptaran amb pràctiques i diplomes acreditatius un cop finalitzades. 

Les inscripcions poden ser per telèfon (93 765 46 20, de 9 a 14h) o per correu electrònic: sil@aspronis.com 

Secció patrocinada per

FECETC color logo

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES