Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciDEPENDÈNCIADrets Socials inicia els contactes amb l’Estat espanyol pel traspàs de l’Ingrés...

Drets Socials inicia els contactes amb l’Estat espanyol pel traspàs de l’Ingrés Mínim Vital

La Generalitat va gestionar l’any passat més de 103.000 expedients de Renda Garantida de Ciutadania que corresponen a més de 161.000 beneficiaris

ingres minim vital imv traspàs al departament de drets socials

El Departament de Drets Socials ha clausurat l’any 2023 amb unes xifres de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) que mostren estabilitat, tot i registrar-se l’aprovació de més de 12.000 noves prestacions d’aquest tipus. En concret, s’han gestionat més de 103.000 expedients d’RGC i complements, beneficiant a més de 161.000 persones, amb un desglossament de gènere que revela que el 56% dels beneficiaris són dones i el 44% homes. La despesa econòmica durant el 2023 ha ascendit a 531,81 milions d’euros, xifra lleugerament superior a la de l’any anterior.

Destaca que dels 103.818 expedients gestionats, el 72% pertanyen a la demarcació de Barcelona, seguida per Tarragona amb un 13%, Girona amb un 10% i Lleida amb un 5%. Durant aquest període, s’han dut a terme 45.969 accions de polítiques actives a les oficines de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i 2.314 famílies han abandonat el programa de l’RGC per haver trobat feina.

Aquestes dades han estat exposades en la Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania, presidida pel conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés. A la mateixa comissió, s’ha informat sobre els contactes que la Generalitat ha iniciat amb l’Estat espanyol per concretar el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), després de la modificació de la llei corresponent aprovada pel Consell de Ministres.

El Departament de Drets Socials està col·laborant amb els Departaments de Presidència i Treball per dissenyar un nou model de gestió de l’IMV que permeti una integració amb la RGC. Aquesta iniciativa busca simplificar tràmits, millorar l’eficàcia i ampliar l’abast d’atenció, especialment per a les famílies amb fills. A més, la Generalitat aspira a millorar l’atenció als ciutadans que necessitin aquest tipus de prestació i a reduir els temps de resolució actuals de l’Estat espanyol en relació amb l’IMV.

La Comissió també ha anunciat la realització de 14 sessions presencials durant els mesos de gener i febrer en diverses seus territorials, amb la participació de les Àrees Bàsiques de Serveis Socials (ABSS) i el SOC. L’objectiu d’aquestes sessions és millorar l’atenció als beneficiaris de la RGC i l’IMV des de la proximitat i l’eficàcia.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content