Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciCovid-19Drets Socials i Salut relaxen les mesures de control en l’àmbit residencial...

Drets Socials i Salut relaxen les mesures de control en l’àmbit residencial davant la millora de la incidència de nous casos

Ja no caldrà realitzar test d’antígens ràpid i s’autoritzen les visites de fins a 3 persones

mesures de control centres residencials
A partir d’ara es permenten les visites de fins a 3 persones // Foto: gencat

El Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han prorrogat el Pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial, relaxant algunes de les mesures de control que eren vigents fins ara davant la clara millora de la incidència de nous casos en la comunitat que s’observa en les dades a dia d’avui.

Pel que fa a les visites, el nombre màxim de persones autoritzades per realitzar una visita passa a ser 3, enlloc de 2, respectant els aforaments màxim dels espais i la obligació de dur mascareta quirúrgica en tot moment. A partir d’ara, no caldrà realitzar un TAR (test d’antígens ràpid) a les persones que vagin a una residència a visitar o a recollir a un familiar, atès que hi ha una menor incidència de Covid19 en la comunitat.

banner flyer interpersonas

Es mantenen els passejos i les sortides, tant les curtes de menys de 3 dies, com les més llargues i les sortides de vacances en família (que en tots els casos es recomana que es realitzin amb una mateixa bombolla de convivència familiar). Després d’una sortida del centre, quan aquesta hagi estat inferior a les 3 setmanes, caldrà fer una vigilància exhaustiva de símptomes durant 14 dies, però no caldrà realitzar cap prova, amb independència del seu estat vacunal. En el retorn de sortides superiors a 3 setmanes, en usuaris no vacunats caldrà fer una PCR, així com una quarantena en zona groga durant els 14 dies posteriors al retorn. En cas d’usuaris que ja han passat una infecció per SARS-CoV-2 confirmada per PCR als 3 mesos anteriors o que estan correctament vacunades, es farà únicament vigilància de símptomes durant 14 dies, i estaran exempts de fer la PCR i la quarantena.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content