Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciDestacadesDrets Socials i les patronals que gestionen serveis d’atenció a les persones...

Drets Socials i les patronals que gestionen serveis d’atenció a les persones acorden l’augment d’un 3% de les tarifes de serveis socials

Aquesta proposta de tarifes representa una inversió de més de 44 milions d’euros

acord drets socials i patronals atencio persones increment tarifes
L’acord s’ha signat aquest matí amb els representants de les patronals // Foto: gencat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i les patronals representants de les entitats proveïdores de la xarxa de serveis socials d’atenció pública han signat avui l’acord relatiu al reconeixement a la tasca professional i millora de la qualitat en la prestació de serveis d’atenció a les persones a la seu del Departament de Drets Socials.

La signatura de l’acord suposa l’augment d’un 3% de les tarifes de serveis socials i inclou també “el compromís que aquest increment repercutirà en una millora del sou dels treballadors i treballadores”, ha explicat la consellera Cervera. La titular del departament ha afegit que “aquest increment suposa la millora de les condicions laborals del sector que han de permetre més estabilitat dels professionals. Sabem que és un primer pas per situar l’atenció a les persones com un dels pilars fonamentals del nostre estat del benestar.”

Prèviament a la signatura de l’acord, la consellera, acompanyada de la secretaria General, Dolors Rusinés, la secretària d’Afers Socials i Famílies, Anna Figueras i el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, ha mantingut una reunió amb les patronals signants. En aquest sentit, Cervera ha explicat que “els hem emplaçat a treballar conjuntament qüestions que han de servir per fer les reformes estructurals que necessita el sector com són: els estudis de costos, la cartera de serveis i l’agència integrada, social i sanitària”.

La consellera de Drets Socials ha valorat positivament l’acord conjunt amb totes les patronals i tot el sector i ha destacat que “aquest acord ens ha de permetre treballar conjuntament per buscar sinèrgies de qüestions compartides per tots: problemàtica social derivada de malaltia mental, infància, adolescència, persones joves tutelades i extutelades, persones afectades pel virus VIH/SIDA i persones amb drogodependència i/o altres tipus d’addicions i atenció precoç”.

Aquest increment en les tarifes serà amb retroactivitat des de l’1 de gener del 2022 i representarà una inversió de més de 44 milions d’euros.

Les patronals signants són: Associació Catalana d’Entitats de Salut; Associació Catalana de Recursos Assistencials; Associació de Centres d’Atenció a la Dependència de Catalunya; Associació Empresarial d’Economia Social Dincat; Centres Socio-sanitaris Catòlics de Catalunya; Consorci de Salut i Social de Catalunya; Coordinadora de Centres de Profunds de Catalunya; Federació d’Entitats d’Assistència a la Tercera Edat; La Confederació Tercer Sector Social; Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç; Unió Catalana d’Hospitals i Unió de Petites i Mitjanes Residències.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content