Diumenge, 18 abril 2021
spot_img
IniciOpinióObjectiu: la defensa dels nostres drets

Objectiu: la defensa dels nostres drets

Clara Hervàs fcsd article drets
Clara Hervàs // Foto: FCSD

La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) té l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) que reivindica els drets de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. El meu càrrec en aquest òrgan és el de secretària i vocal suplent de Montserrat Vilarrasa a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

L’Assemblea està formada per 17 persones en situació de discapacitat intel·lectual. Som un gran equip. Som capaços de tot. Reivindiquem els drets a partir de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides.

Banner Aflorem 300x600_3

Busquem informació, debatem, fem vídeos i conferències de conscienciació per a la societat en general. Ens hem adaptat a la Covid-19 i realitzem les conferències de manera virtual a través de la plataforma ZOOM. L’última que hem fet ha estat en el marc de les Jornades Internacionals Barcelona Down sobre la millora de la salut mental que va organitzar la FCSD els dies 21 i 22 d’octubre.

De l’Assemblea han nascut projectes molt importants, com la candidatura de Montserrat Vilarrasa al Consell Rector de l’IMPD (Vilarrasa ha estat la primera persona en situació de discapacitat intel·lectual que ha sigut escollida vocal) o el llibre Ignorant la SD d’Andy Trias, membre de l’Assemblea.

Drets irrenunciables

Tenim clar quins són els nostres drets. Per exemple, el dret a viure independent amb qui vulguem, a treballar en una empresa ordinària, anar l’escola inclusiva, a votar, a tenir oci a la comunitat, etc.

ARC Soluciones publi

Expliquem a les famílies que no ens han de protegir tant. És important que ens donin confiança i superin les seves pors.

L’Assemblea està a disposició de qui la necessiti. Podem donar la nostra opinió sobre qualsevol tema. Parlem dels temes i els comentem fins arribar a consens. Recentment, hem participat en l’elaboració del Pla Estratègic de Down Catalunya amb la seva directora Úrsula Reales.

Últimament estem molt pendents de l’evolució de virus. Seguim totes les normes de seguretat i prevenció: mascareta, distància de dos metres, gel hidroalcohòlic, etc. A causa de la Covid-19 hem hagut de renunciar a moltes coses com els viatges i les relacions socials.

Estem atents als nostres drets en temps de la Covid-19. La pandèmia no és excusa per treure’ns els nostres drets.

Clara Hervás, redactora d’Èxit21

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES