Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciDestacadesEscollits els representants de la discapacitat al consell rector de l’IMPD de...

Escollits els representants de la discapacitat al consell rector de l’IMPD de Barcelona

eleccions consell rector impd
Van votar pràcticament el doble de persones que a l’edició anterior // Foto: IMPD

El procés electoral que va acabar el passat dissabte 2 de juliol ha determinat que els candidats que formaran part del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) a Barcelona durant els propers quatre anys seran: en l’àmbit de la discapacitat física, Mari Carmen Riu, Pilar Ginovart José Miguel Esteban, Emilio Suárez i Bertrand de Five Pranger; per discapacitat amb trastorn mental, Edgar Vinyals i Xavier Comín; pels discapacitats intel·lectuals, Montserrat Vilarrasa; pels auditius, Encarna Muñoz i finalment pels visuals, Dolors Luna.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, van participar un total de 2.130 votants amb discapacitat en el procés electoral per escollir als seus 10 representants en el consell rector de l’IMPD. Del total, 1.084 van votar presencialment durant la jornada de votacions celebrada el passat dissabte -pràcticament el doble que en l’edició anterior- mentre que 1.008 ho van fer a través del vot electrònic i 38 per correu ordinari.

banner newsletter oferta 50%

La principal novetat d’aquests comicis ha estat la implantació del sistema del vot electrònic accessible, una iniciativa pionera “que ha de ser exemple a seguir per les administracions públiques” segons va manifestar la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz.

Ortiz també ha valorat positivament la participació en els comicis, ha reconegut que “anem pel bon camí, però cal continuar treballant per potenciar la participació en aquest tipus d’eleccions” i ha agraït la mobilització de les persones amb diversitat funcional de la ciutat, “que han demostrat que volen participar i ser una part activa de la transformació de la ciutat en clau d’accessibilitat i de millora de l’autonomia personal”.

Un total de quinze persones amb discapacitat optaven a alguna de les candidatures per representar els diversos àmbits de la diversitat funcional: física, auditiva, visual, intel·lectual i per trastorn mental. Entre el 23 de maig i el 23 de juny ha tingut lloc el període de vot anticipat, per correu o a través del vot electrònic.

Es consell rector està integrat per 10 representats de l’Ajuntament i 10 del col·lectiu, que són els que ara s’han renovat amb aquestes eleccions. Els votants podien escollir a representants del seu àmbit de diversitat funcional -física, auditiva, visual, intel·lectual o per trastorn mental-. Es van habilitar 12 punts de votació que van comptar amb dispositius per garantir l’accessibilitat, com intèrprets de llenguatge de signes, tabletes per a transcripcions auditives i paperetes de votació en braille.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

5 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content