Divendres, 21 juny 2024
IniciCOVID-19Les patronals del sector de la gent gran alerten de l’aparició de...

Les patronals del sector de la gent gran alerten de l’aparició de “deficiències històriques” a residències i centres de dia

Lamenten la derogació de les mesures de suport econòmic associades als protocols de la Covid-19

centres de dia patronals sector gent gran
Persones grans al Centre de Dia de Santa Clara, al centre històric de Lleida // Foto: Herminia Sirvent

Les patronals del sector de la gent gran Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i La Unió Catalana d’Hospitals (La Unió) lamenten l’eliminació de les mesures econòmiques associades als protocols de la COVID-19 i alerten de l’aparició de “deficiències històriques” perquè no podran mantenir una ràtio de professionals necessària que havia permès millorar l’atenció de la gent gran. “Aquests dos últims anys hem incrementat el personal d’atenció directa, hem sectoritzat els nostres espais per personalitzar més l’atenció, hem esponjat els centres, i ara no podem tirar enrere tot això. És imprescindible un fons extraordinari per part del Govern si volem que es mantinguin totes les mesures que hem implementat i no haver de tornar al nivell d’atenció previ a la pandèmia”, alerten. 

La publicació la setmana passada del Reial Decret 5/2022, de 17 de maig ha comportat la derogació d’un seguit de mesures econòmiques a residències i centres de dia que havien enfortit l’atenció cap un col·lectiu tan vulnerable com el de les persones grans amb dependència. Tot això decau, però al mateix temps es segueix mantenint un protocol específic, l’anomenat Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 que segueix fixant mesures especials de protecció a l’àmbit residencial, una “contradicció flagrant” per a les empreses i entitats del sector, que demanen “coherència” al Govern i més “recursos” en previsió de nous rebrots o empitjoraments de la situació epidemiològica, i més tenint en compte que les darreres setmanes han empitjorat les dades a l’àmbit assistencial, amb més contagis de caràcter asimptomàtic o lleu. 

Per altra banda, les organitzacions empresarials volen seguir avançant en la integració social i sanitària i redefinir el model d’atenció a residències en cooperació amb l’administració per tal de garantir un sistema de màxima qualitat, ben finançat i sostenible en els propers anys. 

PUBLICITAT

Per últim, demanen al Govern el compliment dels acords econòmics pactats amb l’anterior executiu per garantir la viabilitat del Conveni GERCAT per a millorar les condicions laborals dels professionals, el principal actiu de l’atenció a les persones.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content