Dissabte, 5 octubre 2024
IniciENTREVISTESDolors Moya: “Volem acostar-nos a la gent per conèixer les necessitats reals...

Dolors Moya: “Volem acostar-nos a la gent per conèixer les necessitats reals de les persones amb discapacitat”

Dolors Moya, presidenta ADF=
Dolors Moya, nova presidenta de l’entitat osonenca // Foto: ADFO

El passat 30 de març, Dolors Moya va ser nomenada en assemblea general com a nova presidenta de l’Associació Diversitat Funcional d’Osona (ADFO), substituint a Carme Cañellas que havia desenvolupat el càrrec durant els darrers 4 anys. En aquesta entrevista ens apropem a la figura de Moya i als reptes que afronta al capdavant d’aquesta entitat osonenca que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

En primer lloc, ens agradaria felicitar-te pel teu nou càrrec, que sens dubte representa un gran repte per a tu. Explica’ns una mica què ha suposat per tu aquest nomenament i com enfrontes la nova etapa en la teva vida quotidiana.

Aquest nomenament ha estat un canvi en la meva vida rutinària, ja que he de tenir en compte certes responsabilitats pel benestar de l’associació. Així doncs, considero que el canvi és positiu, perquè puc veure l’entitat des d’un lloc més proper i el treball que s’hi fa per l’assoliment d’objectius. Vaig rebre l’oportunitat amb molta il·lusió i amb ganes que l’associació continuï mirant endavant i millorant.

Banner-EnBucle-24

Quines motivacions et varen portar a acceptar el càrrec de presidenta de l’entitat?

Fa anys que sóc usuària de l’ADFO, i amb el temps, m’he anat comprometent cada vegada més amb les activitats i el funcionament de l’associació. Fa uns mesos i coincidint amb un canvi de junta, vaig veure l’oportunitat per presentar-me a la presidència, ja que tenia molta il·lusió i ganes d’aportar coses noves.

Quant temps fa que estàs vinculada a l’ADFO?

Fa més de vint anys que sóc sòcia de l’ADFO, però no va ser fins l’any 2011 que vaig començar a ser activa dins l’associació. Amb els anys he anat incrementant aquest compromís, participant en les activitats que es plantegen i entre totes i tots, hem anat millorant l’associació, sempre amb la mirada posada en el benestar de les persones usuàries.

Ets una persona força activa dins i fora de l’entitat, què t’impulsa en el teu dia a dia?

Des de sempre he estat molt curiosa per les coses, m’agradat provar noves activitats i tallers que puguin aportar beneficis a la meva vida. Alhora, he estat sempre vinculada al món de l’esport i l’activitat física, i aquest sentiment m’acompanya en el meu dia a dia.

Vares ser una de les protagonistes de l’espectacle de dansa inclusiva a l’Atlàntida, com vares viure l’experiència?

Va ser una experiència espectacular. Tot l’equip va treballar molt perquè l’espectacle surtis de la millor manera possible. El viatge que vam fer junts i les emocions que vam generar, van fer possible que el dia de l’espectacle tot sortís rodó. No em quedo només amb el dia, sinó amb tot el procés que vam dur a terme. Totes i tots vam ser protagonistes, les sinergies positives que es van generar, van fer que fos una experiència inoblidable.

L’ADFO vol acostar la ciutadania a l’entitat, que socis i sòcies puguin beneficiar-se de tots els nostres serveis, activitats i tallers, dels serveis de salut d’Espai Àlima… Com creus que es podria aconseguir aquest acostament, més enllà de la difusió?

Coneixent les necessitats i les opinions reals dels usuaris. Acostant-nos al que realment volen. És un tema complicat i considero que és un dels punts que hem de potenciar a l’ADFO perquè la gent s’assabenti de totes les tasques que fem, del nostre potencial i de tot el què podem arribar a fer. Seguim treballant per créixer!

Quins creus que són els punts forts de l’entitat i en quins aspectes podria millorar?

Un dels punts més forts de l’associació és que ofereix un lloc a tothom que vulgui ser part de l’ADFO, amb totes les activitats i serveis de què disposa, i que s’han anat incrementant amb els anys. Per altra banda, penso que s’hauria de potenciar l’acostament cap al col·lectiu més jove.

Des del teu punt de vista, quins creus que són els principals reptes a què s’enfronta el col·lectiu de persones amb diversitat funcional?

Les barreres arquitectòniques que encara ens trobem al dia a dia, és a dir, la dificultat d’accessibilitat en les activitats més quotidianes, com moure’s per la ciutat, o anar a una activitat cultural. Aconseguir també que el col·lectiu més jove se senti inclòs dins d’una societat que, en molts aspectes, és encara poc integradora.

Has fet una llista de propòsits per als pròxims anys com a presidenta de Junta?

A la junta s’ha tractat el tema de quina línia volem seguir i dels objectius a assolir. Això sí, m’agradaria projectar-nos en un futur a curt termini, amb propòsits anuals, i anar complint pas a pas els objectius proposats.

Vols afegir alguna cosa per a totes les persones d’ADFO?

Estic molt orgullosa de formar part de la junta directiva de l’ADFO, intentarem acostar-nos el màxim possible als usuaris i usuàries i anirem avançant sempre amb l’objectiu de millorar. Tot l’equip estem a disposició per escoltar-vos per a continuar avançant. VISCA L’ADFO!

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES