Diumenge, 24 setembre 2023
IniciCOVID-19Les persones amb síndrome de Down majors de 40 anys seran vacunades...

Les persones amb síndrome de Down majors de 40 anys seran vacunades amb el grup de persones de 70 anys

Davant l’evidència científica del seu envelliment prematur a partir d’aquesta edat

persones vacunades sindrome down
L’estratègia de vacunació reconeix l’envelliment prematur de les persones amb síndrome de Down // Foto: Pixabay

Les persones amb síndrome de Down més grans de 40 anys seran incloses com a grup de risc a l’Estratègia de Vacunació, pel que seran vacunades juntament al grup de persones de 70-79 anys, segons va anunciar la setmana passada la Comissió de Salut Pública a través d’una nota de premsa.

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquest acord recull la petició realitzada des de Down España i les entitats de famílies de síndrome de Down al nostre pais, que havia estat també plantejada per altres institucions com el CERMI.

En la seva petició, alertaven sobre el factor de risc que suposa l’envelliment prematur de les persones amb síndrome de Down davant el contagio i malaltia de la  COVID-19, una evidència científica recollida en una investigació internacional duta a terme per  la Societat Científica  d’investigació de la síndrome de Down T21rs.

És el primer cop que es reconeix en un document oficial que les persones amb síndrome de Down tenen un envelliment prematur que s’accentua notablement a partir dels 40 anys d’edat, i que les equipara en termes de salut a les persones de 70-79 anys en relació a la COVID19.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content