Dos locals a Sabadell discriminen un grup de persones amb discapacitat inte·lectual

Grandalla Volem Sortir! va fer una sortida per veure un partit de futbol per la tele

cocarmi denuncia discriminació discapacitat oci nocturn
Pub de Lleida on recentment van vetar l’entrada als joves amb discapacitat intel·lectual // Foto: Fissure (Facebook)

Sembla que cada cap cop és més freqüent trobar-se amb diferents situacions de discriminació vers les persones amb discapacitat. Després dels casos recents a un pub de Lleida i un hotel a Vinaròs, el passat cap de setmana el grup de persones amb discapacitat intel·lecutal del programa de caps de setmana de Grandalla Volem Sortir!, va patir també diverses situacions de discriminació en dos locals de Sabadell quan volien veure un partit de futbol per la televisió.

Primer a la “La Sureña”, un local on el personal de l’establiment els va comunicar que no podien seure al·legant que eren un grup massa nombrós per ocupar tantes taules en una taula de futbol, quan posteriorment un altre grup igual de nombrós però de persones sense discapacitat intel·lectual, va ocupar les mateixes taules sense problemes.

BANER_300X250

Davant la situació, el mateix grup va decidir traslladar-se cap al bar Metropolis, on sí que van poder seure, però el personal del local els va situar a la zona més apartada de la zona habilitada al carrer des de on la visió de la televisió era més dificultosa. Posteriorment, – sempre segons la versió del grup Grandalla Volem Sortir!-, el cambrer del local va acostar ràpidament el compte de totes les consumicions del grup perquè paguessin ràpidament, transmetent una certa pressió perquè a què el grup abandonés l’establiment.

Tot i que no s’ha presentat denuncia pels fets, l’entitat sabadellenca Grandalla lamenta aquestes actuacions i considera que es tracta d’uns fets de discriminació cap a un col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual que té el mateix dret que qualsevol altra a gaudir d’una terrassa prenent un refresc i mirant un partit de futbol.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*