Presentació de les recomanacions per un model d’atenció del Funcionament Intel·lectual Límit a Catalunya

Serà presentat per l’IAS i l’IDIBGI en el marc d’una jornada internacional

model intel·lectual límit catalunya
La consellera de la Presidència, Neus Munté, hi assitirà a la presentació // Foto: Jordi Bedmar

El proper divendres 26 de maig, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i l‘Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) presentaran les recomanacions per al desenvolupament d’un model d’atenció del Funcionament Intel·lectual Límit (FIL) a Catalunya per encàrrec del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

La presentació es farà en el marc d’una jornada internacional organitzada per ambdues institucions que reunirà més de 200 professionals de tots els sectors que treballen amb persones amb FIL. La jornada, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona, comptarà amb un ampli programa de conferències i experts de referència mundial en aquest camp i serà inaugurada per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la consellera de la Presidència, Neus Munté, el president de l’IAS, Joan Profitós, i el director de l’IDIBGI, Jordi Barretina.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Durant la jornada es revisaran i presentaran alhora les conclusions del grup d’experts internacionals de referència en aquest camp de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona, la Universitat de Sydney (Austràlia), la Universitat de Harvard i l’Hospital Infantil de Boston (Estats Units), l’Associació Mundial de Psiquiatria i l’Associació Europea de Salut Mental en Discapacitat Intel·lectual que acompanyen la proposta catalana.

El Funcionament Intel·lectual Límit (FIL) no és una síndrome, ni un trastorn, ni una malaltia, sinó una agrupació heterogènia de síndromes, trastorns o malalties específiques del neurodesenvolupament i possiblement de variacions extremes de la normalitat amb una característica comú: la limitació funcional secundària a la capacitat intel·lectual.

BANER_300X250

Presentaran el model català el doctor Ramon Novell, psiquiatre i director del servei especialitzat en discapacitat intel·lectual de l’IAS, i el doctor Luis Salvador-Carulla, psiquiatre i professor de discapacitat i salut mental de la Universitat de Sydney.  

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*