Diumenge, 28 novembre 2021
IniciDretsDos estudiants de la UPC creen una cadira de rodes “low cost”

Dos estudiants de la UPC creen una cadira de rodes “low cost”

cadira de rodes low cost
Els dos estudiants amb la cadira de rodes que han creat // Foto: Imatge cedida per ESEIAAT

Dos estudiants de l’Escola Superior d’Ingeniería Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han creat la primera cadira de rodes “low cost” del mercat, construïda amb dos rodes de bicicleta, dos de carret d’hipermercat, alguns cargols i diversos tubs de fontaneria, que vol facilitar la vida a persones amb mobilitat reduïda que viuen en països en vies de desenvolupament i millorar la mobilitat a persones amb discapacitat amb pocs recursos.

L’invent de Bernat Villa i Adrià Sallès, se’l pot fabricar un mateix a casa seva, es munta i desmunta en tant sols 15 minuts i té un cost de 70 euros. La cadira es denomina “Do it Yourself Wheelchair” (“Construeix la teva cadira de rodes”) i està pensada perquè es pugui adaptar a qualsevol material com el bambú o la fusta, ja que la pretensió és que el seu manual d’instruccions es pugui exportar a qualsevol país del món perquè les persones de cada indret es puguin construir la seva pròpia cadira amb els materials de proximitat de que disposi.

Amb una vida útil d’entre 3 i 5 anys, la cadira “low cost” tindrà dos talles, una estàndard i una altra per a infants, i ofereix les mateixes prestacions que un model convencional un cop muntada, amb un coixí en el seient, un reposapeus, un suport per l’esquena i unes rodes auto propulsades.

diari-discapacitat-300x250e

La idea compta amb el suport de la Fundació Isidre Esteve, la Fundació Esport Solidari i de la Creu Roja que pretenen exportar la cadira “low cost” a aquells països on estan presents. De moment s’iniciarà una prova pilot amb una persona amb discapacitat al Senegal.

Segons la Organització Mundial de la Salut (OMS) hi han prop de 70 milions de persones al món que necessiten una cadira de rodes, de les que un 15,5% no se la poden permetre per la seva mancança de recursos.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES