Dos estudiants de la UPC creen una cadira de rodes “low cost”

Es munta i desmunta en 15 minuts i té un cost de 70 euros

cadira de rodes low cost
Els dos estudiants amb la cadira de rodes que han creat // Foto: Imatge cedida per ESEIAAT

Dos estudiants de l’Escola Superior d’Ingeniería Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han creat la primera cadira de rodes “low cost” del mercat, construïda amb dos rodes de bicicleta, dos de carret d’hipermercat, alguns cargols i diversos tubs de fontaneria, que vol facilitar la vida a persones amb mobilitat reduïda que viuen en països en vies de desenvolupament i millorar la mobilitat a persones amb discapacitat amb pocs recursos.

L’invent de Bernat Villa i Adrià Sallès, se’l pot fabricar un mateix a casa seva, es munta i desmunta en tant sols 15 minuts i té un cost de 70 euros. La cadira es denomina “Do it Yourself Wheelchair” (“Construeix la teva cadira de rodes”) i està pensada perquè es pugui adaptar a qualsevol material com el bambú o la fusta, ja que la pretensió és que el seu manual d’instruccions es pugui exportar a qualsevol país del món perquè les persones de cada indret es puguin construir la seva pròpia cadira amb els materials de proximitat de que disposi.

BANER_300X250

Amb una vida útil d’entre 3 i 5 anys, la cadira “low cost” tindrà dos talles, una estàndard i una altra per a infants, i ofereix les mateixes prestacions que un model convencional un cop muntada, amb un coixí en el seient, un reposapeus, un suport per l’esquena i unes rodes auto propulsades.

La idea compta amb el suport de la Fundació Isidre Esteve, la Fundació Esport Solidari i de la Creu Roja que pretenen exportar la cadira “low cost” a aquells països on estan presents. De moment s’iniciarà una prova pilot amb una persona amb discapacitat al Senegal.

Segons la Organització Mundial de la Salut (OMS) hi han prop de 70 milions de persones al món que necessiten una cadira de rodes, de les que un 15,5% no se la poden permetre per la seva mancança de recursos.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*