El Departament de Salut impulsa la Xarxa Oncològica de Catalunya

És un acord estratègic entre dues empreses públiques, l’ICS i l’ICO

xarxa oncològica catalunya
Presentació de la Xarxa Oncològica de Catalunya // Foto: Imatge cedida per gencat

El conseller de Salut, Antoni Comín, va presentar la setmana passada en roda de premsa la nova Xarxa Oncològica de Catalunya, “un projecte llargament esperat pels professionals del sector que vol situar Catalunya com un dels referents mundials en l’assistència del càncer”. “Volem ser líders mundials i tenim capacitat per ser-ho”, va assegurar Comín.

Durant l’acte de presentació, el conseller va explicar que aquesta Xarxa Oncològica de Catalunya és un acord estratègic de col·laboració entre dues empreses públiques: l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO), basat en models d’èxit implementats en altres països.

BANER_300X250

Permetrà oferir un model d’assistència punter i innovador, centrat en el pacient, integral, multidisciplinari, continu i eficient. A més, suposarà un lideratge clínic potent, gràcies a un model basat en el consens professional i a la capacitat de col·laboració entre els diferents centres.

L’acord engloba dos hospitals de l’ICS (l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Arnau de Vilanova de Lleida) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO), que representen prop del 60% de l’assistència del càncer a Catalunya. El conseller va deixar clar que “està garantit l’equitat en l’accés a tots els ciutadans”.

Es calcula que 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones té probabilitat de desenvolupar un càncer al llarg de la vida; i que fins el 2020, els casos de nous càncers augmentaran en els homes un 22,5%, i en les dones un 24,5%. Però malgrat aquest augment del nombre de casos, la mortalitat per aquesta malaltia ha disminuït de forma significativa des del 1993. En el cas dels homes, s’ha reduït un 1,3% cada any, i en les dones un 2,1% cada any.

La roda de premsa va comptar també amb la participació del director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira; la directora de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Candela Calle; el director de Gestió del Coneixement i Recerca de l’ICO, el Dr. Josep R. Germà Lluch, i el director del Pla Director d’Oncologia, el Dr. Josep Maria Borràs.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*