DIXIT oferirà dues xerrades per entendre l’esclerosi múltiple i el seu vessant psicològic i social

A DIXIT Vic i DIXIT, el 16 i 30 de maig respectivament

logo dixit conferència autisme
Logo DIXIT cat // Foto: Imatge extreta del web dixit.gencat.cat

DIXIT Vic i DIXIT acolliran el 16 i el 30 de maig, respectivament, la conferència “Esclerosi múltiple, la malaltia de les mil cares. Entendre la malaltia i la seva relació amb els factors psicològics i socials”, en la qual es donaran a conèixer el funcionament i les característiques de la malaltia, la simptomatologia i l’afectació física i psicològica associada.

La xerrada se centrarà a parlar de les relacions bidireccionals entre l’estrès, els factors psicològics i l’EM, i els tipus i les característiques de les teràpies psicològiques que poden millorar-ne la gestió i la qualitat de vida de les persones que la pateixen.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La ponència anirà a càrrec de Laia Briones, psicòloga, neurocientífica i professora a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Precisament, la taxa de prevalença de l’EM a Osona és una de les més altes de Catalunya. Briones va realitzar la seva tesi doctoral sobre la relació entre l’EM, l’estrès i altres factors psicològics i socials, i ha publicat diferents articles científics i ha participat en diversos projectes de recerca sobre el tema. Actualment, treballa a la Fundació Sanitària d’Igualada, al Departament de Salut Mental – Hospital de Dia, i ho compagina amb tasques docents.

A l’acte de Barcelona, també hi participarà la traductora i escriptora Maria Climent, per relatar la seva experiència com a afectada i els problemes no només físics, sinó també psicològics i socials amb què s’ha trobat.

BANER_300X250

Dates i llocs de la conferència:

  • 16 de maig de 2019 de 17 a 19 h a la Sala Segimon Serrallonga de la Masia Torre dels Frares de la UVic-UCC (Carrer Perot Rocaguinarda, 17. Vic).
  • 30 de maig de 2019 de 17 a 18.30 h a DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials (Passeig del Taulat, 266-270. Planta 1a. Barcelona).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*