Divendres, 22 octubre 2021
IniciGent GranDiverses organitzacions demanen a l’Estat més inversió per millorar els servei d’atenció...

Diverses organitzacions demanen a l’Estat més inversió per millorar els servei d’atenció a la gent gran

El CEDDD dona suport a la iniciativa impulsada per CEAPs que també recolzen CEOMA i Majors UPD

reflexions dependència i gent gran
El sector de la dependència ha estat molt castigat per la pandèmia // Foto: Arxiu

El Consell Espanyol per a la Defensa de la Discapacitat i la Dependència (CEDDD) ha donat suport a la petició que ha realitzat CEAPs (Cercle Empresarial d’Atenció a les Persones) a l’Estat, a les Comunitats autònomes i el sector de l’Atenció a la Dependència per aplicar “unitat i altura de mires per aconseguir la inversió en els serveis que es requereix per millorar l’atenció de la gent gran per Justícia Social”. Aquesta iniciativa també està recolzada per les organitzacions de gent gran CEOMA i Majors UDP.

Les xifres parlen per si soles: 376.675 persones estan actualment als llimbs de la Dependència, i d’elles 234.039 ho estan amb el dret a prestació reconegut, esperant que se’ls assigni finalment la prestació o servei que necessiten.

Una gran majoria de les persones que es troben en aquest llimbs són ‘Grans Dependents ‘, és a dir, els més vulnerables i amb més necessitats, de manera que l’espera suposa un perjudici enorme per a ells i les seves famílies.

“De fet, molts, no poden esperar que se’ls assigni el servei i han de buscar-pel seu compte i, per si fos poc, a més d’assumir el pagament íntegre del servei, sense l’ajuda pública a la qual tenen dret, han de pagar un 6% més de IVA perquè la Llei d’IVA estableix tipus diferents segons qui pagui el servei “, explica Cinta Pascual.

Així, perquè aquest model d’atenció centrada en la persona i sense subjeccions sigui garantia d’èxit, és necessària la implicació de les administracions i dotar d’un finançament prou i necessària, expliquen des de les associacions de gent gran.

Actualment, a Espanya hi ha més d’un 20% de places buides, de manera que es demana un concert amb l’administració per reduir la llista d’espera i acabar amb llimb.

D’altra banda, també es reclama recuperar altres serveis com els Centres de Dia o el Servei d’Ajuda a Domicili, que durant el temps de pandèmia, amb la seva paralització o fins i tot el seu tancament, han provocat el deteriorament físic i cognitiu dels usuaris i la sobrecàrrega dels cuidadors.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES