Diumenge, 24 octubre 2021
IniciInclusió LaboralEl projecte d'inclusió laboral el Club de Feina ‘Sí, i millor’ de...

El projecte d’inclusió laboral el Club de Feina ‘Sí, i millor’ de la FECETC i la Fundació CIES es consolida

Està destinat a persones amb discapacitat i /o persones amb trastorn mental que es troben en recerca de feina

club de la feina si i millor es consolida
Programa de les properes webinars del projecte // Foto: FECETC

El novembre de 2020 es van iniciar les actuacions del Club de Feina ‘Sí, i Millor’, una iniciativa de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) i la Fundació CIES, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

El projecte és la resposta de la federació a les noves necessitats generades per la situació sanitària i laboral causada per la Covid19, una aposta per augmentar els serveis oferts a les persones amb discapacitat i/o trastorn mental que es troben en recerca de feina, potenciant la vessant digital, tant per adaptar-se a la nova realitat, com per acompanyar a les persones amb discapacitat a saltar la bretxa digital i no quedar-se enrere en aquest nou repte.

En aquesta edició, el club compta amb 40 persones participants; un percentatge important de les mateixes són del districte de Sant Martí, de forma que es potencia la vessant comunitària dels projectes de FECETC.

Per tal d’afavorir la participació de qualsevol persona amb discapacitat interessada, s’ha multiplicat el ventall de possibilitats per a l’atenció directa, ja que s’incorporen actuacions presencials individuals i grupals (sempre seguint els protocols sanitaris establerts), així com telemàtiques, utilitzant la plataforma zoom i altres aplicacions com el whatsapp.

Webinars

Aquest mes de març es va iniciar el cicle de webinars, que continuarà el mes d’abril amb quatre més, tots ells orientats a proporcionar informació de valor de manera còmoda i participativa a les persones interessades. Els webinars són impartits per persones expertes i rellevants de diferents empreses compromeses amb la inclusió, o bé d’organismes de referència com ara Barcelona Activa.

El projecte també incorpora actuacions de prospecció i sensibilització a empreses, per tal de teixir complicitats i aliances en favor de la inclusió laboral de les persones amb discapacitat. Aquestes actuacions ja han donat fruits en matèria d’insercions, ja se n’han aconseguit més de mitja dotzena, a l’espera de concretar-ne d’altres i poder realitzar balanç final, que tot apunta que serà satisfactori.

A més, el “Club” compta amb un portal web propi, on les persones es poden inscriure, consultar ofertes i seguir un itinerari d’autoformació en competències i temes digitals que els permeti augmentar les possibilitats de trobar feina, alhora que s’estimula la seva participació i coneixement de l’entorn digital.

El Club de Feina ‘Sí, i Millor’ ve a sumar-se i a complementar la resta d’actuacions de FECETC en matèria d’inclusió, que ja inclou un programa SIOAS (Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental), l’Agència de Col·locació, i l’esdeveniment anual de la Fira Sí, i Millor, oferint així una sèrie d’intervencions amb voluntat “360º” que es potencien les unes a les altres i que busquen acostar el món de les persones amb discapacitat i el laboral, a través d’accions d’orientació, formació, acompanyament i prospecció i sensibilització d’empreses.

Tot i que el club té totes les places ocupades en aquest moment, les persones interessades es poden adreçar a laboral@fecetc.org per valorar la seva participació en futures edicions.

Més informació en aquest enllaç.

Jordi PèlachResponsable d’Inclusió Laboral de FECETC

Secció patrocinada per

FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES