Dilluns, 2 octubre 2023
IniciINCLUSIÓ LABORALLa cooperativa de persones amb discapacitat Diverscoop obrirà 2 nous quioscos de...

La cooperativa de persones amb discapacitat Diverscoop obrirà 2 nous quioscos de premsa a Barcelona

Als districtes de l’Eixample i Sant Martí

cooperativa-persones-discapacitat-quioscos-barcelona
La cooperativa està gestionant 3 quioscos des de principis d’any // Foto: Ajuntament de Barcelona

La cooperativa Diverscoop, integrada exclusivament per 11 persones amb diversitat funcional, obrirà, en els propers mesos, dos nous quioscos de premsa en desús als districtes de l’Eixample i Sant Martí. Amb aquestes dues noves obertures, la cooperativa gestionarà un total de 5 quioscos a la ciutat de Barcelona.

ICF23_Baner Financament-300x600

A més, Diverscoop també estudia la incorporació de nous cooperativistes per afrontar el creixement i la gestió de fins a 10 quioscos durant l’any 2021.

Joan Ramon Riera, Regidor i President de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha celebrat l’obertura dels nous quioscos perquè suposen un “impuls per a un del col·lectius on més ha impactat la situació econòmica i laboral provocada per la pandèmia”. “Una de les prioritats de l’Ajuntament és donar suport a la creació d’ocupació, així doncs, amb aquest model de quioscos gestionats per Diverscoop intensifiquem el suport a projectes d’ocupació adreçats a persones amb discapacitat” ha afegit.

Quioscos en temps de pandèmia

Els primers quioscos es van obrir al mes de gener, i després de vuit mesos de funcionament, – inclosos els mesos de la primera onada de la pandèmia- la iniciativa està aconseguint molts bons resultats.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Durant aquest període, Diverscoop també ha enfortit la seva estructura interna i s’ha dotat d’un suport directiu i empresarial ofert per sèniors voluntaris de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

A aquesta prospecció de futur i als balanços comercials positius se suma l’obtenció d’una subvenció de 60.000 euros per part del programa de subvencions per al foment del cooperativisme del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya. 

Cal recordar també, que la iniciativa per la inserció laboral de persones amb discapacitat, va comptar per la seva posada en marxa, amb la col·laboració d’algunes entitats de la Xarxa per a la Inclusió Laboral (XIB) com són ACAPPS, Fundació ECOM, Fundació JOIA i l’Associació Centre d’Higiene Mental de Les Corts, a banda de Barcelona Energia, Barcelona Activa i l’equip tècnic de la Direcció de Patrimoni.  

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content