La Filmoteca exhibeix tres films adaptats per a infants amb dificultats visuals i auditives

Amb subtítols en colors i autodescripció i doblades al català

lila el petit fantasma a la Filmoteca
Una imatge del film ‘Laban el petit fantasma’ que s’exhibirà al març // Foto: Imatge cedida per Filmoteca de Catalunya

Durant aquest mes de març els infants amb dificultats visuals o auditives podran veure a la Filmoteca de Catalunya tres pel·lícules adaptades i doblades al català que s’exhibeixen amb subtítols en colors que es podran seguir també a través de l’aplicació, impulsada pel Departament de Cultura, per a mòbils i tauletes gratuïta ArtAccés amb autodescripció.

Les pel·lícules que ofereixen aquesta possibilitat es podran veure en la franja de programació infantil i familiar, a les 17 hores, els dissabtes i diumenges de març. Per a cada film  es trobarà un full de sala que complementa el visionat de l’obra i múltiples recursos al web de la distribuïdora.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els quatre films inclosos al mes de Pack Màgic a la Filmoteca s’adrecen a infants d’entre 2 i 9 anys i, en els quatre casos, es basen en obres literàries per a infants, com ara Les malifetes de l’Emil d’Astrid Lindgren, autora de la famosa Pippa Mitges Llargues, o Laban el petit fantasma i La petita Anna, personatges procedents dels populars llibres d’Inger i Lasse Sandberg o La Ventafocs, conte popular, la versió catalana del qual és la recollida per Joan Amades i que Pack Màgic inclou al seu catàleg “Càssics”.

L’oferta del mes de març   

BANER_300X250

Dissabte 5  i diumenge 6 de març.. Les malifetes de l’Emil (Emil & Ida i Lönneberga), Per Åhlin, Suècia, 63 min. A partir de 5 anys. Versió Catalana amb subtítols en català. I a través de l’app ArtAccés amb autodescripció

A Katthult de Lönneberga (Smaland) hi viu l’Emil amb l’Ida, la seva germana petita, els seus pares, el granger i la minyona. A l’Emil li agrada molt jugar però sovint acaba fent malifetes. Per això el tanquen al magatzem de la llenya on, en lloc de posar-se trist, ha aprés a tallar figures de fusta. Aviat algú el deixarà sortir i s’empescarà una nova trapelleria. Basada en les narracions d’Astrid Lindgren.

Dissabte 19 i diumenge 20 de març. Laban, el petit fantasma. Quina por!(Lilla spӧket Laban), Per Åhlin, Suècia, 45 min.   A partir de 2 anys. Versió Catalana amb subtítols en català. I a través de l’app ArtAccés amb autodescripció

Laban, un petit fantasma, viu amb la seva família al Castell Monringsun. Ell desitja fer por, tal com el seu pare, però per més que ho intenti mai ho aconsegueix. Labolina, la seva germana, és especialista en fer sons, pot imitar qualsevol soroll, sigui el que sigui. En el Castell hi viu una família reial, i el fill dels reis, el príncep Mischief, junt amb el seu gosset Rufus, són els millors amics d’en Laban. I el més important, el fantasma protagonista té por de la foscor.

Dissabte 26 i diumenge 27 de març. La petita Anna i el Tiet Llargarut (Lilla Anna & Langa Farbrorn), Per Åhlin, Suècia, 47 min. A partir de 3 anys. Versió Catalana amb subtítols en català . I a través de l’app ArtAccés amb autodescripció

La petita Anna és valenta i arrauxada. Descobreix el món amb el Tiet Llargarut, que tot i que és gran i alt, és espantadís. Però fan moltes coses junts, van a nedar, a pescar, esquien, van en avió i es construeixen una casa dalt d’un arbre. I el Tiet Llargarut li fa uns pastissos tan bons, que la petita Anna no podria tenir un amic millor!

FECETC_Banner_fira si i millor

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*