Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciDestacadesProtagonisme de la discapacitat a la Comissió de Treball, Afers Socials i...

Protagonisme de la discapacitat a la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies del Parlament

Amb dues compareixences de representants de l’OVI i la FECETC

julio martinez fecetc comissio parlament
Julio Martínez a la seva compareixença davant la Comissió // Foto: FECETC (twitter)

Ahir va tenir lloc en format virtual la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies amb un protagonisme important de l’àmbit de la discapacitat. La sessió va comptar en el seu ordre del dia amb la compareixença d’Antonio Centeno, de l’Oficina de Vida Independiente (OVI) de Barcelona, i de Julio Martínez, assessor i expresident de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC).

Centeno va intervenir en primer lloc per explicar el projecte de vida independent de l’OVI i la seva visió de l’Assistència Personal, de cara al futur decret que la regularà pròximament. A més va aprofitar la seva compareixença per fer esment d’una proposta sobre projectes pilot d’assistència sexual i també va fer referència al tema de l’eutanàsia, entre altres aspectes relacionats amb la diversitat funcional.

Compareixença d’Antonio Centeno a la Comissió del Parlament

Posteriorment li va tocar el torn de paraula a Julio Martínez, de la FECETC, que va explicar a la comissió la delicada situació que estan visquent els Centres Especials de Treball (CET). L’expresident de la federació va fer un exhaustiu repàs d’aquests centres des de la seva formació als anys 60 fins a l’actualitat. Va parlar del treball protegit que promouen aquests centres, i que avui dia estan donant feina a més de 17.000 persones amb discapacitat a Catalunya.

Martínez va reivindicar el paper d’aquests centres en la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat al nostre pais, i a la vegada va reclamar la necessitat de subvencions per fer-los sostenibles econòmicament.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content