Dincat reivindica el llegat de Josep Maria Jarque en l’escola inclusiva a Catalunya

Confia que el nou decret d’escola inclusiva reculli les seves aportacions

Josep-Maria-Jarque educació inclusiva
Josep Mª Jarque, impulsor de l’escola inclusiva a Catalunya // Foto: diarieducació.cat

La Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual ha lamentat a través d’un comunicat la pèrdua del pedagog Josep Mª Jarque, impulsor de l’escola inclusiva a Catalunya, i un defensor dels drets dels infants amb discapacitat molt abans -fins i tot- de l’aprovació de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Jarque defensava una escola per a tothom en què l’alumnat amb discapacitat aprèn i es forma junt amb altres companys que no en tenen i on cada alumne rep els suports educatius personalitzats de l’escola. És a dir, una escola integradora, oberta i que doni resposta a les necessitats de tot l’alumnat, sigui quina sigui la seva condició.

BANER_300X250

La Federació desitja també que el nou decret d’escola inclusiva sigui un pas important perquè moltes de les aportacions de Josep Mª Jarque puguin ser una realitat lo abans possible.

Dincat Plena Inclusió recorda en aquest sentit que és indispensable que s’entengui la inclusió educativa com un tot en què l’ensenyament, l’aprenentatge, les avaluacions i els suports es pensen i s’organitzen d’acord amb les característiques i necessitats de tot l’alumnat.

Finalment, la Federació espera també que el futur decret per a una escola inclusiva reconegui definitivament el paper de les escoles d’educació especial com a proveïdores de recursos i serveis per a la inclusió tenint en compte el seu coneixement i experiència durant 40 anys en l’atenció a la diversitat.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*