Dincat reclama més facilitats d’accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual

El col·lectiu registra les taxes d’ocupació més baixes i amb major diferència salarial

centre especial treball mercat laboral
Dincat denuncia la dificultat d’accés als Centres Especials de Treball // Foto: Imatge extreta del web d’Esclat

Avui, Dia Internacional del Treball, Dincat reclama que es corregeixi la desigualtat que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual i els obstacles en què es troben a l’hora d’accedir a un treball digne que permeti una autèntica inclusió.

Per la federació que agrupa 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya, l’ocupació és un aspecte clau per a la inclusió del col·lectiu, i en aquest sentit exigeix un augment de les possibilitats de desenvolupament professional d’aquestes persones, incloses aquelles que tenen majors necessitats de suport, i s’ha d’incidir en els marcs legislatius, polítics i empresarials per afavorir la inclusió en l’ocupació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Dincat denuncia que hi ha greus dificultats en l’accés a les contractacions de persones amb discapacitat intel·lectual en els Centres Especials de Treball (CET), i reclama que cal obrir les portes a noves contractacions, que compensin la progressiva exclusió del mercat laboral de les persones amb discapacitat amb necessitat de suport, que són les que registren unes taxes d’activitat i ocupació més baixes i una major diferència salarial.

Per Dincat és necessària l’aplicació de polítiques públiques i iniciatives socials que promoguin la inclusió del mercat ordinari de treball de les persones amb discapacitat i de l’accés al treball protegit (CET), des d’una clara orientació orientació social i una perspectiva d’igualtat, promovent el desenvolupament de les diferents capacitats i no limitant-la a criteris de productivitat. La presència de la diversitat en l’àmbit laboral és, per a la nostra societat, un factor d’enriquiment comunitari i un indicador de desenvolupament del benestar.

BANER_300X250

Per últim, Dincat posa en valor els beneficis que suposa la incorporació al mercat laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID), que són:

  • Un retorn a la societat i a l’Administració. D’una banda, l’activitat laboral de les persones amb discapacitat suposa un estalvi per al sistema de prestacions i recursos socials (prestacions no contributives, serveis socials d’atenció diürna), pel sistema públic d’ocupació (estalvi en les prestacions per desocupació).
  • Una contribució al finançament de l’Administració (contribucions a Seguretat Social i aportacions fiscals a Hisenda).
  • L’ocupació de les persones amb DID facilita la reincorporació dels seus familiars al mercat laboral, reduint les hores de dedicació i millorant l’autonomia i la qualitat de vida dels membres de la família.
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*