22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Destacades Dincat reclama més facilitats d’accés al mercat laboral de les persones amb...

Dincat reclama més facilitats d’accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual

centre especial treball mercat laboral
Dincat denuncia la dificultat d’accés als Centres Especials de Treball // Foto: Imatge extreta del web d’Esclat

Avui, Dia Internacional del Treball, Dincat reclama que es corregeixi la desigualtat que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual i els obstacles en què es troben a l’hora d’accedir a un treball digne que permeti una autèntica inclusió.

Per la federació que agrupa 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya, l’ocupació és un aspecte clau per a la inclusió del col·lectiu, i en aquest sentit exigeix un augment de les possibilitats de desenvolupament professional d’aquestes persones, incloses aquelles que tenen majors necessitats de suport, i s’ha d’incidir en els marcs legislatius, polítics i empresarials per afavorir la inclusió en l’ocupació.

Dincat denuncia que hi ha greus dificultats en l’accés a les contractacions de persones amb discapacitat intel·lectual en els Centres Especials de Treball (CET), i reclama que cal obrir les portes a noves contractacions, que compensin la progressiva exclusió del mercat laboral de les persones amb discapacitat amb necessitat de suport, que són les que registren unes taxes d’activitat i ocupació més baixes i una major diferència salarial.

Per Dincat és necessària l’aplicació de polítiques públiques i iniciatives socials que promoguin la inclusió del mercat ordinari de treball de les persones amb discapacitat i de l’accés al treball protegit (CET), des d’una clara orientació orientació social i una perspectiva d’igualtat, promovent el desenvolupament de les diferents capacitats i no limitant-la a criteris de productivitat. La presència de la diversitat en l’àmbit laboral és, per a la nostra societat, un factor d’enriquiment comunitari i un indicador de desenvolupament del benestar.

Per últim, Dincat posa en valor els beneficis que suposa la incorporació al mercat laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID), que són:

  • Un retorn a la societat i a l’Administració. D’una banda, l’activitat laboral de les persones amb discapacitat suposa un estalvi per al sistema de prestacions i recursos socials (prestacions no contributives, serveis socials d’atenció diürna), pel sistema públic d’ocupació (estalvi en les prestacions per desocupació).
  • Una contribució al finançament de l’Administració (contribucions a Seguretat Social i aportacions fiscals a Hisenda).
  • L’ocupació de les persones amb DID facilita la reincorporació dels seus familiars al mercat laboral, reduint les hores de dedicació i millorant l’autonomia i la qualitat de vida dels membres de la família.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS