DINCAT reclama als partits polítics al Congrés que el 10N no s’oblidin de les persones amb discapacitat intel·lectual

La federació els trasllada les principals demandes del sector

dincat-partits-politics-demandes-sector-congres-eleccions-10n
A l’acte hi havien representants de tots els partits polítics // Foto: DINCAT

DINCAT va exigir ahir compromís i corresponsabilitat als partits polítics i els va traslladar l’encàrrec de donar resposta a les necessitats del sector de la discapacitat intel·lectual en una jornada de treball amb representants de diferents partits amb presència al Congrés dels Diputats.

La federació va organitzar aquest acte amb motiu de la propera convocatòria electoral del 10N. En aquest sentit també va aprofitar per destacar el repte de país que suposa establir, tan aviat com sigui possible, la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Així mateix va reclamar també suports específics per a necessitats específiques, i va manifestar l’estancament dels darrers 10 anys que ha patit el sector. No obstant també va celebrar les mesures preses a l’entorn del salari mínim interprofessional, tot i que va expressar la necessitat de dur a terme una revisió del model d’inserció sociolaboral que permeti la correcte aplicació d’aquestes mesures. L’envelliment prematur, la formació dual o el suport en funció de les necessitats del col·lectiu, van centrar també, part del debat.

DINCAT també va traslladar als partits polítics del Congrés la necessitat d’una comunicació més efectiva amb el col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual que vagi més enllà dels programes adaptats a lectura fàcil. 

BANER_300X250

En aquest sentit, i per a la campanya del proper 10 de novembre des de DINCAT, s’ha demanat al Govern de la Generalitat la traducció a lectura fàcil d’un manual per a membres de meses electorals, s’ha instat a l’Associació Catalana de Municipis i a la Federació de Municipis de Catalunya que traslladin als Ajuntaments la necessitat d’adaptar els col·legis electorals amb mesures d’accessibilitat cognitiva i s’ha comunicat als partits polítics la necessitat de disposar dels programes electorals en lectura fàcil i també, la fiscalització dels seus programes electorals en mesures que tractin sobre el col·lectiu.

La jornada, celebrada a la seu de l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH), va estar presidida pel president de DINCAT, Manel Palou i pel director de l’entitat, Carles Campuzano.

La representació dels partits polítics presents al Congrés va estar conformada per Manuel Reyes del Partit Popular, José María Cano de Ciutadans, Sergi Miquel de Junts Per Catalunya, Maria Freixanet d’En Comú Podem, Joan Ruiz Carbonell del PSC i Carolina Telechea d’Esquerra Republicana.

Entre els assistents a la jornada cal remarcar també, la presència de membres de la junta de DINCAT, així com la participació dels membres del Consell de Famílies i del representant de l’Observatori de Drets de DINCAT, Xavier Orno.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*