Dimarts, 30 novembre 2021
IniciCovid-19Dincat insta a l’administració a accelerar el ritme de vacunació de les...

Dincat insta a l’administració a accelerar el ritme de vacunació de les persones amb discapacitat intel·lectual

En els espais residencials està molt avançada, però no així als CETs i en la resta del col·lectiu

certificat vacunacio persones amb discapacitat
Encara queden moltes persones amb discapacitat intel·lectual per vacunar-se // Foto: Pixabay

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha instat a l’administració pública a accelerar el procés de vacunació, no només en els espais residencials, sinó, també, en els Centres Especials de Treball i entre totes les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment nens petits, que en molts casos tenen associades altres patologies que els fan més vulnerables a l’hora de contraure la Covid-19.

Al mateix temps ha recordat que és vital que es prioritzi també la vacunació de totes aquelles persones que participen en la seva cura i suports, tant cuidadors professionals i suports laborals, com familiars que formin part del seu grup de convivència.

diari-discapacitat-300x250e

Dincat aplaudeix l’estratègia de vacunació i reconeix que el ritme de vacunació ha avançat en les darreres setmanes i a residències i llars de residències està molt avançat, però assegura que encara hi ha milers de persones amb grau de discapacitat reconegut que encara no han estat citades per rebre la primera dosi.

“El ritme de l’estratègia de vacunació per fer front a la Covid-19 és massa lent i està generant molt neguit i preocupació en el nostre sector”, explica Carles Campuzano, director de Dincat. “Som plenament conscients de la complexitat de l’estratègia de vacunació i celebrem l’avenç de les últimes setmanes. Tot i això, demanem un compromís ferm que acceleri el procés i la priorització de qualsevol persona amb discapacitat intel·lectual, així com de totes aquelles persones que participen en la seva cura i suports”, afegeix.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES