Diferents plataformes reclamen una especial protecció dels alumnes amb discapacitat contra l’assetjament

Arran de la pressumpte agressió sexual a un infant amb síndrome d'Asperger

verge-del-roser-vallirana-protecció assetjament escolar
Centre escolar on es va produir la pressumpte agressió // Foto: Ajuntament Vallirana

El COCARMI, principal plataforma de defensa del col·lectiu de les persones amb discapacitat, i altres plataformes d’aquest àmbit, han mostrat el seu més absolut rebuig i condemna per les presumptes agressions sexuals a un nen amb síndrome d’Asperger a Vallirana per part d’alguns companys d’institut. A la vegada han reclamat a totes les institucions públiques relacionades amb l’atenció a la infància la màxima cura i protecció del col·lectiu més infants amb discapacitat.

El COCARMI s’ha sumat d’aquesta manera a l’exigència realitzada pel Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i la Confederació Autismo España, que han demanat contundència en la lluita contra els diferents tipus d’assetjament, incloses les agressions sexuals, que poden patir els infants amb discapacitat, els quals solen tenir menys recursos que la resta de nens i nenes per fer-hi front.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El COCARMI ha demanat una reunió amb el conseller d’Educació per traslladar-li la seva preocupació pels fets ocorreguts i per la ineficàcia dels actuals protocols i marcs d’actuació dels centres educatius, tant públics, concertats com privats, per detectar aquest tipus de situacions.

En aquest sentit insta al departament d’Educació a destinar els recursos necessaris per fomentar, ja a partir dels curs 2019-2020, programes de sensibilització, educació i respecte per la diversitat entre l’alumnat català.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*