Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDiscapacitatDia Mundial de les Persones Sordes. Celebrant la prosperitat de la comunitat...

Dia Mundial de les Persones Sordes. Celebrant la prosperitat de la comunitat sorda i reivindicant els seus drets

La FESOCA és l’entitat encarregada d’organitzar la jornada a Catalunya

061 salut respon llengua de signes comunitat sorda
Un treballador del servei 061 Salut Respon atenent en llengua de signes // Foto: gencat

La Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), que aplega diverses associacions, organitza cada any la celebració del Dia Internacional de les Persones Sordes, que se celebra avui, en una diada festiva i reivindicativa dels drets de les persones sordes, la seva normalització i inclusió social.

Aquesta celebració data de 1958 i va ser propiciada per la Federació Mundial de Persones Sordes (WFD), que va triar aquesta data per commemorar el primer Congrés Mundial de la WFD, que va tenir lloc al setembre de 1951. Des de llavors, el Dia Mundial de les Persones Sordes se celebrar el darrer dissabte del mes de setembre.

La celebració del Dia Mundial de les Persones Sordes s’emmarca dins la Setmana Internacional de les Persones Sordes, que se celebra del 20 al 26 de setembre, i amb posterioritat al Dia Internacional de la Llengua de Signes, que va tenir lloc el passat 23 de setembre.

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials, també se suma a aquesta celebració posant a disposició de tothom monografies, articles de revista i altres recursos sobre la temàtica. A més, ha elaborat un dossier temàtic sobre la sordceguesa (2019), una doble discapacitat amb un greu impacte en el desenvolupament autònom de la persona que dificulta la seva participació en la societat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES