Diumenge, 23 gener 2022
IniciOpinióDia Mundial de les Persones amb Discapacitat

Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat

dia internacional persones discapacitat

Sempre he pensat que dedicar un dia a una determinada causa no tindria sentit sinó servís per fer una reflexió sobre el tema i en el cas que ens ocupa, “el dia dels discapacitats”, crec que del que es tracta és de veure com s’ha inserit a la societat aquest col·lectiu i com la societat els ha integrat com membres de ple dret, en tots i cadascun dels apartats diferents de la vida quotidiana. 

Avui, les circumstàncies no ens permeten aplegar-nos davant el Monument que la gent de l’esport ha erigit com testimoni d’on, al nostre país, al nostre estat, es va iniciar la seva integració. No poder fer-ho tots junts, precisament aquest any, ens és particularment dolorós ja que és l’any en què la nostra Federació, i d’alguna manera tot l’Esport per a Discapacitats català, commemora el 50è Aniversari del seu reconeixement oficial. 

Aquest any s’han donat passos en el reconeixement i inserció normalitzada del nostre esport en el teixit del panorama general, com un més, així, amb normalitat. Vàrem celebrar aquests 50 Anys amb participació dels rectors esportius nostrats, projectes nostres han estat reconeguts i premiats; als “Guardons de l’Esport” de la “Fundació de l’Esport Català” i també als “II Premis Inclusius de l’Esport Català“ i nosaltres hem constituït els nostres premis anuals

Esperem que l’any vinent, puguem celebrar, tots junts, aquest dia, les seves reflexions i totes aquestes efemèrides amb plena normalitat i havent deixat enrere el malson que ara ens limita. 

No tinc cap dubte que així serà i tinc la confiança, per com hem estat sempre capaços d’afrontar les dificultats, millor, tinc el convenciment, de què ens retrobarem joiosos i serem més forts i més integrats que mai.

Una forta abraçada i…. Paciència, Ànims i Endavant !!

Josep Giménez – President de la Federació Catalan d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF)

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content