Dissabte, 26 novembre 2022
Dissabte, 26 novembre 2022
IniciDestacadesCreix més de dos punts en 10 anys el risc de patir...

Creix més de dos punts en 10 anys el risc de patir pobresa de les persones amb discapacitat a Espanya

Segons les darreres dades d’Eurostat, donades a conèixer dies enrere amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

persones vulnerables pobresa
La pandèmia ha agreujat la situació dels col·lectius més vulnerables // Foto: Taula del Tercer Sector

El percentatge de persones amb discapacitat amb risc de patir pobresa a Espanya ha passat del 31,7 per cent el 2011 al 33,8 per cent el 2020, segons les darreres dades d’Eurostat, l’agència estadística de la Unió Europea, donades a conèixer dies enrere amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Al conjunt de la Unió Europea, el risc de patir pobresa per part de les persones amb discapacitat és del 28,9 per cent, mig punt superior al 2019 (28,4 per cent) mentre que al 2011 aquest risc era del 30,2 per cent de la població. Entre les persones sense discapacitat, el risc afecta a un 19 per cent de la població.

Banner 300x250px EnBucle3

Espanya és el vuitè país de la UE al rànquing de risc de pobresa del col·lectiu. Encapçalen la llista Bulgària (52 per cent), Estònia (40,4 per cent), Letònia (39,3 per cent), Lituània (38,7 per cent),  Croàcia (38,2 per cent), Irlanda (35,9 per cent) i Romania (35 per cent). A l’altra banda del rànquing, Eslovàquia (20,3 per cent), Dinamarca (21,08 per cent), Finlàndia i Àustria (tots dos amb 22,3 per cent) són els països amb el risc més baix de patir pobresa.

L’Observatori Estatal de la Discapacitat explica, en fer difusió d’aquestes dades, que “el Pilar Europeu de Drets Socials proposa tres objectius a nivell de la UE que s’han d’assolir per al 2030 a les àrees d’ocupació, habilitats i protecció social. La pobresa i l’exclusió social és un dels objectius”. Per això, “el nombre de persones en risc de pobresa o exclusió social s’hauria de reduir dràsticament per al 2030, i entre elles, específicament la de la població amb discapacitat”.

Davant d’aquest empitjorament de la situació de les persones amb discapacitat, el COCARMI reitera la importància que s’inclogui la perspectiva de la discapacitat en totes les polítiques dirigides a l’eradicació de la pobresa. “En un moment de pressupostos expansius, on podem deixar enrere les retallades que hem patit l’última dècada, cal fer una gran inversió en les polítiques socials dirigides a les persones amb discapacitat. En cas contrari, les necessitats socials del nostre col·lectiu no pararan de créixer i els recursos sempre seran insuficients”, afirma Antonio Guillén, president de COCARMI.

Font: Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI)

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content