Dimarts, 26 gener 2021
Inici Destacades Consulta pública per elaborar el decret sobre l’assistència personal per a persones...

Consulta pública per elaborar el decret sobre l’assistència personal per a persones amb discapacitat física

Permetrà arribar a més gent i incrementar la dotació econòmica

persona en cadira rodes decret assitencia personal
La figura de l’assistent personal ajuda en molts casos a aconseguir una major independència // Font: Arxiu

El Govern ha estat informat sobre la consulta pública que durà a terme el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies prèviament a l’elaboració del projecte de decret que regularà la prestació econòmica d’assistència personal per a les persones amb diversitat funcional a Catalunya. La normativa també millorarà el nivell de protecció d’aquesta prestació. El Departament aposta clarament per la inclusió plena d’aquestes persones i, si és possible, la seva desinstitucionalització, ja que té un major benefici social i millora el nivell de satisfacció per part de la persona atesa. 

El Decret regularà la prestació econòmica d’assistència personal a Catalunya i recollirà  les necessitats que s’han detectat a partir del Projecte Pilot d’Assistència Personal que el Departament ha realitzat amb ECOM per a persones amb discapacitat física, així com altres aspectes valorats en el grup de treball d’altres comunitats autònomes o a través d’altres entitats del sector. El projecte experimental ha permès constatar que aquesta figura ajuda a mantenir o aconseguir la independència en la majoria de casos i per això el Decret vol prioritzar la prestació econòmica d’assistència per sobre de l’atenció residencial a les persones amb discapacitat física o sordceguesa que ho vulguin. 

ARC Soluciones publi

El Decret regularà la prestació econòmica d’assistència personal a Catalunya

L’assistència personal dona suport a la persona amb dependència o diversitat funcional per realitzar les activitats que faria en absència de limitacions, li permet gaudir del màxim nivell d’autonomia en el desenvolupament del seu projecte de vida i li facilita l’exercici de l’autodeterminació. La persona és qui decideix quan, com i en quines activitats de la seva vida farà ús d’aquest suport, en qualsevol àmbit de la vida. 

Segons el marc normatiu espanyol vigent de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència (LAPAD), una persona amb dependència pot percebre fins a 715 euros mensuals per contractar un assistent personal. El model català ampliarà aquesta quantitat fins als 2.520 euros al mes, per unes 140 hores d’assistència com a màxim, un increment que serà a càrrec de la Generalitat.

Font: gencat

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES