Divendres, 19 abril 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATConclou el projecte de sensibilització “Joventut i salut mental sense estereotips a...

Conclou el projecte de sensibilització “Joventut i salut mental sense estereotips a Sant Andreu’

sant andreu programa sensibilitzacio salut mental joves adolescents
Una de les sessions a l’Esplai de MIJAC Bon Pastor // Foto: Activament Catalunya

Ha conclòs el projecte ‘Joventut i salut mental sense estereotips a Sant Andreu’, un programa de sensibilització comunitària orientat a persones adolescents i joves de la Franja Besòs, al Districte de Sant Andreu

El projecte s’ha implementat per a combatre l’estigma, corregint creences errònies sobre com som les persones que passem problemes de salut mental, així com per afavorir una consciència lliure de prejudicis des de la primera joventut, educant en el valor de la diversitat.

L’equip formador ha estat conformat per vuit activistes en salut mental en primera persona. També hem comptat amb la col·laboració de dues professionals dels Serveis de Salut Mental del Districte de Sant Andreu.

Al llarg de l’any, s’han fet 3 cicles de 3 sessions cadascú, amb explicació conceptual, dinàmica/joc de sensibilització i dues històries de vida en primera persona cada dia. I s’ha ofert a més de 40 adolescents de el Servei de Dinamització Juvenil de Bon Pastor i el projecte KMK; Save the Children, a Trinitat Vella; i l’Esplai de MIJAC Bon Pastor.

Alguns dels temes que es van abordar al llarg de les sessions van ser: Què és la salut mental? Quins són els prejudicis més habituals?; Com acompanyar algú que està passant per un problema de salut mental?; Quines són les capacitats que tenim les persones amb trastorn mental? Com ens afecten prejudicis com el de irrecuperabilitat o la representació com objecte de burla?

Aquest projecte ha estat implementat gràcies al suport econòmic i tècnic d’Obertament, campanya catalana de lluita contra la discriminació per motius de salut mental. Així mateix, hem comptat amb la col·laboració de la Taula de Salut Mental de Sant Andreu, la Fundació Vidal i Barraquer, la Biblioteca Bon Pastor i el Centre Cívic Trinitat Vella (Espai Via Barcino).

Aquesta experiència obre les portes per continuar el 2020 implementant sensibilitzacions al territori, amb l’equip local d’activistes i la col·laboració dels serveis i entitats del districte. També és una possibilitat per als i les joves de col·laborar com activistes dins del seu propi territori.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content