Entrega dels Premis Romper Barreras en la seva edició més emotiva i amb més suport institucional

En un acte a la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona

premis romper barreras edicio emotiva suport institucional
Mireia Mata, durant la seva intervenció durat la gala d’entrega dels premis // Foto: Fundación Romper Barreras

L’entrega de guardons de la vuitena edició dels Premis Romper Barreras es va celebrar dijous passat a l’Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona amb la presència de la Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, i el Gerent de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, Ramon Lamiel.

A més, l’acte va comptar amb la presència de representants del món de la tecnologia i la discapacitat, així com diferents personalitats públiques, com l’escriptor i crític de televisió Roberto Enríquez, més conegut com Bob Pop per la seva col·laboració en Late Motiv.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Fundación Romper Barreras, que apropa la tecnologia a persones amb discapacitat per fomentar la seva autonomia i qualitat de vida, va entregar premis per valor de 20.000 euros a diferents centres, famílies i el projecte d’una estudiant.

Després de les intervencions de Mireia Mata i Ramon Lamiel, el president de la Fundación Romper Barreras, Borja Romero, va recordar en el seu discurs al seu germà, Joaquín, qui va ser precursor de la fundació i els premis i que va morir l’any passat a causa d’una esclerosi múltiple.

BANER_300X250

Entre els guardonats d’aquesta edició es trobaven a la categoria Individual, Aitor Antxustegi, de 10 anys i amb síndrome de Algelman. També en la categoria individual va ser guardonat Rodrigo Caselles, amb autisme sever. No va poder assistir a la gala però va agrair el premi junt a la seva mare a través d’un emotiu vídeo.

En la categoria Estudiant va ser guardonada Andrea Valenzuela, estudiant d’enginyeria a la Universitat Politècnica de Catalunya, qui va recollir el premi junt als seus mentors Gemma Hornero i Óscar Casas. El premi es va atorgar per desenvolupar un dispositiu que permet, mitjançant una sèrie de sensors, fer música a partir de la informació biomètrica de la persona.

En la categoria col·lectiva van recollir els premis, Manuel Campos, representant a la Fundación Asindown, i el petit Jesús García, qui va recollir aquest premi junt als representants de la Fundación Aspace Zaragoza, pel su projecte ‘Con 4 botones’.

A l’acte també van acudir representants de les empreses patrocinadores (BJ Adaptaciones, Fundación Grupo SIFU, Dynabook, Valida Sin Barreras i Coemmo), així com Rafael Rodríguez-Ponga, Rector Magnífic de la Universitat Abat Oliba CEU.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*